Šef UEFA-e stigao u Grčku, zgrožen je događajima: “Oni su rak nogometa, ne zovite ih navijačima!”

Foto: Facebook

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin sastao se u srijedu s grčkim premijerom, a glavna tema razgovora bili su sukobi hrvatskih i grčkih navijača u Ateni, u kojima je smrtno stradao obožavatelj AEK-a.

Navijač atenskog AEK-a Michalis Katsouris ubijen je prošlog tjedna u stravičnim sukobima grčkih i hrvatskih navijača uoči utakmice AEK-a i Dinama u sklopu kvalifikacija za Ligu prvaka. Više od 100 osoba, većinom hrvatskih državljana, privedeno je zbog optužbi za ubojstvo i članstva u kriminalnoj skupini.

Čeferin je zgrožen događanjima u Grčkoj.

“Bilo je teško danas doći ovdje. Svi smo tužni i ljuti zbog ovih strašnih stvari koje su se dogodile, zbog besmislenog nasilja jer neki koriste nogomet za nasilje. Kakva to osoba napada drugu osobu zbog dresa?”, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin, piše Newsit.



“Oni su rak nogometa, oni nisu navijači. Ne zovite ih navijačima! Nažalost, ne mogu biti ljubazniji. Slažemo se da smo došli do točke kada to mora prestati. Dosta je bilo”, dodao je.

Podsjetimo, grčko pravosuđe u nedjelju je optužilo i odredilo pritvor protiv 105 osoba optuženih za sudjelovanje u incidentima. Trenutno se provodi analiza mobitela uhićenih hrvatskih navijača, javljaju grčki mediji. A već nekoliko dana su analizirani DNA uzorci i danas bi trebali biti objavljeni rezultati usporedne analize optuženika i žrtve.

Komentari