Šeks: Milanović je spletkar, protuha i propalica

Damir Krajac / CROPIX

Član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks komentirao je u razgovoru za RTL ponašanje predsjednika Zorana Milanovića, pogotovo unazad nekoliko dana. Predlaže pokretanje postupka privremene spriječenosti Zorana Milanovića da obavlja funkciju predsjednika Republike.  

Smatra i kako bi se “trebalo provesti konzilijarno psihijatrijsko vještačenje u pogledu ubrojivosti predsjednika Republike”.

“Istodobno bi trebalo pokrenuti izvide po službenoj dužnosti od strane DORH-a, da se izvidima utvrdi kazneno-pravna odgovornost za određena kaznena djela – prijetnje, ucjene i nasrtaj na ustavni poredak”, rekao je za RTL Danas.

“Najobičniji spletkar, protuha i propalica – to je Zoran Milanović”, rekao je Šeks.



Rekao je kako je njegovo ponašanje koktel psihičkih poremećaja:

“Mislim da su simptomi neke psihičke bolesti već visoko uznapredovali. Nisam stručnjak, ali se radi o određenom koktelu određenih poremećaja, paranoje, šizofrenije…”, započeo je Šeks, pa u razgovoru dodao kako traži njegov opoziv:

“Sada predstoji situacija u kojoj postoje na četiri fronta jasno postavljene ustavno-pravne dijagnoze. Prva je to da su se stekli svi uvjeti da se pokrene postupak opoziva sa mjesta predsjednika Republike jer je on očito, osobito u zadnjim nastupima, prekršio Ustav, prekršio temeljna načela Ustavnog poretka. Trebalo bi pokrenuti postupak za utvrđivanje privremene spriječenosti predsjednika Republike da obnaša svoju dužnost”, rekao je Vladimir Šeks, piše RTL. 

Komentari