Škoro: To što rade HDZ i SDP je degutantna, ali dogovorena priča. Njima su najvažniji izbori

Matija Djanjesic / CROPIX

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro komentirao je na zagrebačkom Mirogoju odlazak predsjednika Zorana Milanovića s komemoracije u povodu akcije Bljesak u Okučanima zbog majica s natpisom ”Za dom spremni” koje su nosili neki sudionici.

”Mislim da bi bilo politički naivno, nepotrebno, čak i glupo sudjelovati u već najavljenom igrokazu. To što rade HDZ i SDP je dogovorena priča, pomalo degutantna, koja vodi prema velikoj koaliciji. Njima su najvažniji izbori, a Domovinskom pokretu je najvažniji izbor. Nismo dobili propusnice i zato smo danas ovdje, valja poštivati odluke Stožera, vjerojatno smatraju kako smo mi moguće žarište nekih novih ideja. Birači će prepoznati tko govori istinu i što je dobro”, rekao je Škoro.



Polaganje vijenaca poginulima u Bljesku i Borovu Selu te Rudolfu Perešinu ?

Gepostet von Miroslav Škoro am Samstag, 2. Mai 2020

Dodao je kako misli da bilo koje mjesto komemoriranja nije mjesto na kojem se treba pokazivati frajerluk, bahatost i ”sve ono što resi predsjednika s karakterom”. Ima i drugih načina, pogotovo kada je netko pri tome još i diplomat, napomenuo je Škoro. Poručuje kako nema načina ni volje da i Domovinski pokret uvuku u te podjele.

”Ovo (u Okučanima, op.a.) je bio dogovor, jedan je morao otići, a drugi se morao čuditi. Vidjet ćemo kakvu će nagradu hrvatskoga glumišta dobiti. Pajdaši sa Zrinjevca su se dogovorili oko nekih stvari, to vide analitičari, narod, vi. Trenutna vlast ne može provesti nužne reforme jer su do kraja umočeni u situaciju koja je korumpirana, prožeta nepotizmom i stranačkim interesima. Promjena, pravo na izbor, treća opcija – to je ono čemu mi težimo”, naglasio je Škoro.

Rekao je i kako on nije bio u Okučanima jer mu nije odobrena propusnica. Stoga su predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i član Domovinskog odbora Stipo Mlinarić Ćipe na Mirogoju kod Spomenika ”Glas hrvatske žrtve – Zid boli” položili vijenac braniteljima poginulima u Bljesku i u Borovu Selu. Obišli su i grob heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina, gdje su također položili cvijeće. Poklonili su se i Mlinarićevom bratu Mili ubijenom na Ovčari.

”Vojislav Milić iz Stare Pazove poginuo je 2. svibnja s Thompsonom u ruci, nitko ne postavlja pitanje što je taj čovjek tamo radio. To ne zanima političare u ovih 30 godina”, poručio je ovom prilikom Mlinarić.

”Za pokolj u Borovu Selu još nitko nije odgovarao”, zaključio je Škoro.

Komentari