SKUPŠTINA GRADA ZAGREBA UŽIVO Oporba prosvjedno odrađuje Skupštinu na Markovom trgu

facebook

Danas je nastavljena sjednica Skupštine grada Zagreba. Zastupnici Skupštinu odrađuju online, tako da su neki prisutni iz svog udobnog doma. No gradska oporba je u znak prosvjeda zbog ovakvog održavanja Skupštine odlučila sjesti na trg sv. Marka odakle su se spojili online i počeli postavljati pitanja gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću.

U jednom trenutku pridružio im se i premijer Plenković kako bi provjerio poštuju li svi socijalnu distancu, te zaključio da su se ‘izvrsno organizirali’, iako skup nije bio prijavljen, te kako ih ima nešto više od dvadeset.

VIDEO Plenković upao na sjednicu Gradske skupštine: Je li ovo prijavljen skup? Vas ste mi dvije malo preblizu



Zastupnik u Skupštine grada Zagreba Tomislav Stojak na svom Facebook profilu je napisao,

“Upravo započela sjednica Gradske skupštine!
Ne možemo uživo u dvorani, ali ne damo se!

Može gradonačelnik bježati od pitanja, može izbjegavati javnu sjednicu, ali pobjeći neće!” Napisao je Sojak.

Samo javno i argumentirano! ??

Gepostet von Tomislav Stojak am Donnerstag, 7. Mai 2020

“Mi smo došli na sjednicu Skupštine iako su HDZ i Bandić u strahu od rasprave odlučili da će se održati virtualno. Stolce smo donijeli sa sobom i sjedit ćemo ispred Skupštine, kad nas već ne puste unutra jer ne žele sjednicu da se ne vide razmjeri štete koju Bandić čini Zagrebu”, napisala je Anka Mrak-Taritaš, na Facebooku.

Pokušaj saboteže?

Matej Mišić insinuirao je da Milan Bandić pokušava sabotirati oporbu na Skupštini.

VIDEO SDP-ovac tvrdi da Bandić pokušava sabotirati oporbu na sjednici Gradske skupštine

Na predloženom dnevnom redu je 19 točaka, među ostalima, i izvješće gradonačelnika Milana Bandića o poduzetim aktivnostima i mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa i ublažavanje njezinih posljedica te izvješće o posljedicama potresa i mjerama i aktivnostima koje se poduzimaju radi saniranja štete.

Na dnevnom redu su i prijedlozi oporbenih gradskih zastupnika o stambenom zbrinjavanju građana pogođenih potresom te prijedlog kojim traže da gradonačelnik podnese izvješće o razmjerima oštećenja na zgradama koje su posljedica potresa.

Komentari