Slaven Belupo pregazio Rudeš: Još su na korak bliže ispadanju

(Foto: Damir Krajac/Cropix

Nogometaši Slavena Belupa u susretu su 21. kola HNL-a na svom terenu deklasirali posljednji Rudeš sa 4:0.

Pogotke su postigli Ivan Lepinjica, Tomislav Štrkalj i Benedikt Mioč. Gosti iz Zagreba bili su ravnopravni suparnik samo u prvih pola sata dvoboja, a onda je do izražaja došla veća kvaliteta domaćeg sastava.

Slaven je do prednosti stigao u 39. minuti, Matej Šakota i Daniel Štefulj odlično su kombinirali na lijevom krilu, Štefulj je potom probio stranu i poslao prizemnu povratnu loptu u srce kaznenog prostora gdje je natrčao Lepinjica i preciznim udarcem svladao Mateja Markovića.

Pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno odmah početkom nastavka kada je Štrkalj uz popriličnu pomoć gostujućeg vratara Markovića pogodio za 2:0.



Nastavak susreta

Gosti nisu dobro očistili ubačaj u svoj kazneni prostor, lopta se odbila do Štrkalja koji se odlučio na udarac sa 20-ak metara, iako je bio jak taj je udarac išao po sredini vrata, ali Markoviću je prošao kroz ruke. Potom je proradila i veza između Štrkalja i kapetana Mioča koji su bili u ulogama strijelca i asistenta kako kod trećeg tako i kod četvrtog gola.

Prvo je u 63. minuti loptu na lijevoj strani dobio Mioč i uputio centaršut na prvu vratnicu, tamo je Mihail Caimacov bio blokiran, ali lopta se odbila do Štrkalja koji je pospremio odbijanac u mrežu. U 72. minuti je, pak, Štrkalj izbačen na lijevom krilu, a napadač domaćih vidio je utrčavanje Mioča te ga pogodio u glavu na petercu odakle ovaj nije mogao promašiti.

Ancelotti: Osobno me pogađa kada ne dam igrati Modriću, zahvalan sam mu na svemu

Sedmi Slaven Belupo sada ima 26 bodova, dva manje od pete Lokomotive, a jedan manje od šeste Gorice, dok osmom Varaždinu bježi četiri boda. Rudeš je, pak, prikovan za dno sa samo četiri boda, čak 14 manje od devete Istre 1961. Na vrhu su Rijeka i Hajduk sa po 41 bodom, četiri manje uz utakmicu manje ima treći Dinamo.

Komentari