Splitski gradonačelnik oštro o Turudiću: Dokazano je povezan s kriminalnim miljeom

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je u Zagrebu održao konferenciju za novinare na kojoj je komentirao Plenkovićevog i HDZ-ovog kandidata za glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića i slučaj u Splitu s dogradonačelnikom Bojanom Ivoševićem i investitorom te izvođačem radova.

“Pozvali smo vas da vam predočimo stav stranke Centar vezane za odnos HDZ-ovih državnih struktura i kriminala i to kroz dva slučaja – jedno je izbor glavnog državnog odvjetnika, a drugi je slučaj koji se prije nekoliko dana dogodio u Splitu”, rekao je Puljak.

“U Splitu se prije par dana dogodio slučaj u kojem su neki ljudi povezani s krim miljeom zaštićeni od viših državnih struktura”, dodao je Puljak dodavši da je jedan investitor za kojeg postoje ozbiljne indicije da je povezan s kriminalnim miljeom počeo je raditi nezakonite i nelegalne stvari u Splitu.

Foto: Sasa Buric/Cropix

Nitko nije reagirao

“Na to nije reagirala ni inspekcija niti nitko od državnih struktura koji su trebali reagirati. Jedini je reagirao moj zamjenik Bojan Ivošević. Otišao je tamo i pokušao spriječiti da se nelegalne stvari događaju. I sad zamislite, policija koja je došla po pozivu je privela njega”, kazao je splitski gradonačelnik.



“Drugi slučaj je izbor glavnog državnog odvjetnika koji je sad i dokazano povezan s kriminalnim miljeom. Dokaze je predočio ni manje ni više nego predsjednik države. I što rade Plenković i vlada? Omalovažavaju cijeli taj slučaj i imaju ozbiljnu namjeru izabrati čovjeka povezanog za kriminalnim miljeom za glavnog državnog odvjetnika. Tako šalju poruku svima koji su umočeni u kriminal da će ih ova HDZ-ova država zaštititi”, dodao je Puljak.

Zapitao se što bi se dogodilo običnim građanima da se sukobe s nekim kriminalcima koji su povezani s HDZ-om.

Oporba bijesni zbog Turudića: ‘Građani ne moraju trpjeti okupaciju Plenkovićeve klike’

Puljak se osvrnuo i na sinoć objavljene poruke Turudića i Josipe Rimac. “Ova prepiska je samo još jedan dokaz da je Turudić povezan s kriminalnim miljeom u Hrvatskoj. Ne samo da je taj dokaz jasan i snažan, nego je i dokaz da je lagao. Takav čovjek nikako i nikad ne smije biti izabran za glavnog državnog odvjetnika”, zaključio je splitski gradonačelnik.

 

Komentari