STRANICA ‘CIJEPI SE’ SLUŽBENO OTVORENA Građani se mogu prijaviti za cijepljenje

Ilustracija Foto: Twitter

Nacionalni sustav prijavljivanja građana za cijepljenje protiv koronavirusa službeno je pokrenut. 

Građani se mogu prijaviti putem internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr

Za one koji se iz različitih razloga ne mogu sami prijaviti preko internetske stranice, prijavu na internetskoj stranici umjesto njih će ispuniti operateri u pozivnom centru: 0800 0011, piše na stranici HZJZ-a.

Objavili su i popis telefonskih brojeva županijskih zavoda za javno zdravstvo. Naime, omogućili su da djelatnici ovog zavoda za javno zdravstvo ispune prijavu na internetskoj stranici umjesto građana, kako navode.



Napominju da građani, prije nego što ih nazovu, pripremr ime i prezime osobe koja se prijavljuje na cijepljenje, njen OIB (ili MBO) i datum rođenja.

“Vjerujem da ćemo ovime osigurati uspješan start sljedeće faze cijepljenja za koju smo osigurali oko 240 cjepnih mjesta. Omogućeno je ordinacijama obiteljske medicine da vrše prioritetno naručivanje za kronične bolesnike ili iz drugih razloga. Sustav također omogućuje nadzor nad cijepljenim građanima. Nakon prijave dobiva se povratna informacija o mjestu i terminu cijepljenja, no to će sve ovisiti o količini cjepiva. Ovo je složen sustav i dodat ćemo još jedan način prijavljivanja, kroz sustav e-Građani, to će se realizirati u drugoj fazi implementacije”, rekao je ministar Vili Beroš na konferenciji Stožera vezano za ovu platformu prijave.

Komentari