Strašna nesreća: Bježao policiji pa se s litice strovalio u rijeku, poginulo osam osoba

Unsplash

Osam osoba poginulo je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na samom jugu Albanije, nekoliko kilometara od granice s Grčkom. Vozilo je sletjelo s visine od 100 metara u rijeku Vjosu nedaleko od grada Permeta. Lokalna policija navodi da su sedmorica poginulih bili ilegalni migranti.

Pretpostavlja se da je vozač automobila, albanski državljanin, prebrzo išao putem kojeg nije dobro poznavao. Navodno je bježao policiji, no očevid će pokazati što je zapravo bio uzrok nesreće. Migranti su podrijetlom s Bliskog Istoka te su najvjerojatnije trebali prijeći iz Albanije u Crnu Goru, a zatim dalje u zemlje Europske unije, prenosi N1 Srbija.

Foto: Screenshot: YouTube/Top Channel Albania

Balkanska ruta

Albanija se nalazi na takozvanoj Balkanskoj ruti, kojom su tijekom 2015. i 2016. godine prošle stotine tisuća migranata s Bliskog Istoka, Afrike i središnje Azije, bježeći od sukoba i siromaštva. Između siječnja i studenog 2023. godine, tom je rutom, prema podacima Agencije za graničnu i obalnu stražu Evropske unije – Frontex, prošlo najmanje 100.000 migranata.

Tri osobe nestale u lavini na poznatom skijalištu Zermattu



Komentari