STRAVA NA PLAŽI Nijemac s kamerom integriranom u kemijsku olovku snimao i fotografirao djecu bez odjeće

Tonci Plazibat / CROPIX

Za kazneno djelo iskorištavanja djece za prostituciju prijavljen je 44-godišnji Nijemac koji je u subotu na plaži i kod bazena u turističkom naselju kod Rovinja s kamerom integriranom u kemijsku olovku snimao i fotografirao djecu bez odjeće, izvijestila je istarska policija.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, rovinjska je policija utvrdila sumnju da je 44-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju.

Policija ga tereti da je u subotu na plaži i kod bazena u turističkom naselju na području Rovinja, unatoč zabrani snimanja i fotografiranja, s kamerom koja je integrirana u kemijsku olovku snimao i fotografirao djecu bez odjeće.

Njegovo sumnjivo ponašanje primijetio je gost kampa koji je obavijestio zaštitara, a ubrzo je na mjesto događaja pristigla i policija. Od muškarca su oduzeti kamera, dva mobitela i prijenosno računalo te su policijski službenici obavili pretrage vozila i snimljenog materijala.



Budući da je utvrđena sumnja da je državljanin Njemačke počinio kazneno djelo, policijski službenici su u nedjelju u večernjim satima priveli osumnjičenog uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu Policijske uprave.

Komentari