Stravične prijetnje iz Rusije: ‘Na ovo ćemo morati oštro odgovoriti svim mogućim sredstvima’

Foto: Twitter

Nakon što je bivši državni tajnik SAD-a Henry Kissinger iznio svoje stavove o NATO-u i sukobu Rusije i Ukrajine, bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev oštro je reagirao na njegove izjave.

Američki časopis Economist objavio je ovoga tjedna intervju s bivšim državnim tajnikom SAD-a Kissingerom, u kojemu je on, među ostalim, posebno istaknuo promjenu svog stava o primanju Ukrajine u NATO savez te je naglasio da sada smatra da je to ključno za sigurnost Europe.

Na njegov novi stav odmah je odgovorio bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev, koji je na Telegramu objavio da je Kissinger potpuno u krivu, a i dodao je, u svom karakterističnom ironičnom stilu, da će bivši državni tajnik SAD-a uskoro proslaviti stoti rođendan.

Također, kazao je da NATO već vodi hibridni rat s Rusijom, da ukrajinska vlast neće odustati od svojih teritorijalnih pretenzija te da je članak 5. Washingtonskog ugovora, koji se odnosi na načelo kolektivne obrane, vrlo važan u ovom kontekstu.



“Svaki napad na jednu članicu je napad na Savez u cjelini i na to ćemo morati odlučno odgovoriti svim mogućim sredstvima”, poručio je Medvedev te dodao: “Tijekom krvavih sukoba, suptilni argumenti o sprječavanju egzistencijalnih prijetnji ne funkcioniraju. To bi trebalo biti jasno svima, pogotovo onima koji se približavaju stotoj obljetnici”.

 

Komentari