Teška dominacija Hajduka: Splićani uspješno prošli prvu prepreku u Kupu

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Hajduk je uvjerljivom pobjedom izborio osminu finala SuperSport Kupa. Splitski Bijeli, branitelji naslova, došli su do 5:1 protiv domaćeg petoligaša Tehničara u utakmici 16-ine podravskom Cvetkovcu, a praktički sve bilo je riješeno u prvih 25 minuta.

Gosti iz Splita poveli su autogolom Vukonića u sedmoj minuti. Mlakar je povisio prednost golovima u 23. i 25. minuti.

U drugom dijelu zabili su Vuković (61′) i Šarić (65′), a počasni gol za Tehničar je iz penala u 69. minuti ubilježio Hudak, nakon prekršaja u 16-ercu koji je skrivio Atanasov. Djelovalo je da je penal bio sumnjiv, no sudac je kod visokog zaostatka bio blagonaklon prema domaćima. Golove pogledajte – OVDJE.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Dimitrov isključen nakon ‘kiksa’
Hajduk je susret završio s igračem manje nakon što je u 34. minuti izravni crveni karton dobio Dimitrov, koji je u dresu Bijelih u drugom planu. Ovog puta bio je u akciji od početka, a kod isključenja je sve skrivio sam, prvo gubitkom lopte na vlastitoj polovici pa rušenjem Bačija u naletu prema golu. Taj trenutak nije previše uzdrmao goste, no Dimitrova bi zbog njegovog poteza moglo čekati – ‘ribanje’.



Kruno Lovrek završio karijeru
U 19. minuti dogodio se i svečani trenutak. Utakmica je bila prekinuta zbog toga što se izlaskom iz igre od karijere na terenu oprostio 43-godišnji Kruno Lovrek, koji je ostavio trag u hrvatskoj prvoligaškoj konkurenciji, između ostalog, i u dresu Hajduka.

Splitski Bijeli su ovu legendu HNL-a na oproštaju počastili poklonima, uključujući i Hajdukov dres s brojem 23 i njegovim prezimenom. Lovrek je okončao igračku karijeru, a nastavlja se trenerska koju je već započeo u Tehničar, piše Dnevno.

 

Komentari