Tijelo malene Danke još nije pronađeno: Bacili su je na deponij kao da bacaju smeće

Foto: Cropix

Desetodnevna potraga za nestalom Dankom Ilić (2) završila se tragično, priopćeno je u četvrtak. Djevojčica je ubijena na mjestu gdje je i nestala. Osumnjičeni za ubojstvo Srđan J. (50) iz sela Luka i Dejan D. (50) iz sela Zlot priznali su zločin, ali njezino tijelo još uvijek nije pronađeno. Potraga za tijelom nastavlja se i danas.

Od dana kad je malena Danka nestala jake snage policije radile su danonoćno na ovom slučaju u nadi da će se djevojčica pronaći živa i zdrava. Koliko je ogromna bila istraga nestanka Danke pokazuju podaci koje je priopćio srpski MUP. Pretraženo je 333 kuća i stanova, pregledano 360 vozila, bazna stanica za Banjsko polje registrirala je 24.455 telefona.

 

“Ljudi iz naše tehnike, poligrafisti, 10 dana su spavali po dva sata kako bi mogli ispuniti sve ono što se od njih traži, a kako bi došli informacija koje su nam bile potrebne. Radi se o 46.000 logova, takozvanih telefonskih brojeva”, rekao je ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić na jučerašnjoj konferenciji. U tijeku akcije pregledano je i 10 kamera u naselju. Identificirano je 30 vozila s vozačima, a poligrafu je podvrgnuto 15 osoba.



Foto: Cropix

Tijelo i dalje nije pronađeno

Kako javlja Blic, na deponiju u Banjskom polju gotovo da i nema smeća, sve je očišćeno, a upravo je stiglo i vozilo policije.

Još uvijek se na dva ključna pitanja odgovora nema – gdje je i kako sakriveno Dankino tijelo te kako je ubijena, budući da dvojica osumnjičenika, međusobno se optužujući, daju oprečne izjave. Jedino što je sigurno jest da je tijelo prebačeno s odlagališta na drugo mjesto.

Bageri su juče detaljno češljali deponij na Starobanjskom putu, gdje se sumnja da se nalazi tijelo ubijene djevojčice Danke, piše Kurir. Istovremeno s pretragom deponija, policija je pretraživala polja u selu Luka kod Bora, odakle je osumnjičeni za ubojstvo.

“Žandarmerija prekopava dvorište S.J., jednog od osumnjičenih za ubojstvo male Danke. Djeluje kao da je pas nešto nanjušio”, prenio je srpski Kurir.

Roditelji malene Danke shrvani stigli u policiju: Pozlilo im, morala je intervenirati hitna pomoć

Bezdušno i svirepo ubojstvo

Ubojstvo Danke Ilić, djevojčice iz Bora koja bi 6. svibnja napunila dvije godine, zbog iskazane bezdušnosti i svireposti ne prestaje šokirati Srbiju i regiju. Kako navodi Blic, bezdušno je, jer su dvojica osumnjičenih za ubojstvo sakrili Danku u gepeku automobila smrti dok su istovremeno lagali njenog oca da je “nisu vidjeli”; Svirepo, jer su tijelo djevojčice bacili na divlji deponij, kao da bacaju smeće.

Kasnije se pojavila informacija da se jedan od osumnjičenih, Srđan J., vratio na deponij i prebacio tijelo djevojčice u blizini svoje kuće. Zato se od jučer, uz deponij,  pretražuje i koliba Srđanove obitelji do koje je policiju odveo njegov otac. Radi se o nenaseljenom mjestu u blizini Luke odakle je osumnjičenik za ubojstvo malene Danke. Na terenu je velik broj policajaca. Otac osumnjičenog Srđana stigao je u pratnji pripadnika policije na mjesto gdje postoji šansa da bude pronađeno tijelo djevojčice. Policija intenzivno pretražuje i polja u selu Luka kod Bora, odakle je osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnjakinje, a prekopavali su dvorište.

Detaljnu kronologiju ubojstva Danke Ilić na konferenciji za novinare iznio je ministar policije Bratislav Gašić. Rasvjetljeno je kobnih nešto manje od sat vremena – od dolaska Dankine majke Ivane Ilić sa kćerkom i sinom u Banjsko polje, do dolaska prve patrole policije, nešto prije 14 sati tog utorka, 26. ožujka.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Ocu rekli da nisu vidjeli djevojčicu, a bila im je u gepeku

Jučer je MUP objavio prvu fotografiju ‘Fiata pande’ kojim su osumnjičeni, navodno, udarili Danku. Kako se vidi na fotografiji, ona je zabilježena 26. ožujka, na dan kada je Danka Ilić nestala, u 13.35 sati i 35 sekundi u Ulici Radomira Putnika. Vrijeme kada je snimljena ‘Fiat panda’ poklapa se sa podatkom da je Dankina majka oko 13.50 sati, tražeći kćer, vidjela bijeli auto i muškarca koji stoji pored njega. Tijkom istrage se ispostavilo da je reč o autu u kojem su bili osumnjičeni.

“Vozilo u kojem su bili osumnjičeni je ispred kapije bilo dvije i pol minute, a prema izjavi osumnjičenih tu su stali zbog potrebe za toaletom. Kada su krenuli djevojčicu su udarili na nekih 30 do 40 metara od mjesta zaustavljanja. Automobilom je upravljao osumnjičeni D. D, dok je S. J, koji je bio suvozač, izašao iz auta, otvorio vrata i tijelo djevojčice, koja je bila bez svijesti, prebacio u zadnji dio vozila preko alata”, rekao je jučer Gašić.

Dankin otac Miloš Ilić došao je na mjesto nestanka oko 13.55 sati. Već u 13.57 je zaustavio “Fiat pandu” u kojem su bili osumnjičeni. Pitao ih je jesu li vidjeli Danku, a oni su lagali da nisu, iako su u tom trenutku krili Danku u gepeku svog automobila.

Prva patrola policije je u 13.59 stigla u Banjsko polje po pozivu majke i počela službenu policijsku potragu. Ali već je bilo prekasno. Jer, oko 14 sati osumnjičeni su ubrzo stigli do divljeg deponija, gdje su izbacili tijelo Danke Ilić. Kod deponija su se zadržali minutu i 40 sekundi, nakon čega su se vratili u firmu. Posebno je šokantno da se jedan od osumnjičenih kasnije istog dana priključio potrazi za Dankom Ilić, svjestan da je sudjelovao u njezinom ubojstvu.

Komentari