Tomašević se pohvalio: ‘Pokazali smo da se može upravljati gradom bez ijedne korupcijske afere’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević gostovao je na RTL-u gdje je prokomentirao situaciju oko izbora.

Izgleda da će Sandra Benčić biti jedina kandidatkinja, započeo je Tomašević. “Počeli smo govoriti o programima među prvima”, kazao je. Na pitanje novinara hoće li biti bolja od Zorana Milanovića, odgovorio je da je pokazala borbenost, da ima puno utakmica u nogama te da radi za opći interes. Svi su se oni, kako kaže, borili izvan politike za opće dobro.

Upitan je i bi li bolji premijer bio Milanović ili Plenković. “Nismo Milanovića podržali kao kandidata na predsjedničkim izborima, ali sam glasao u drugom krugu za Milanovića. Jasno je da je to neki lijevi centar, ali rekao sam da se s nekim njegovim stavovima ne slažem. Ne samo ja, i SDP se ograđivao“, rekao je.

Jasno i transparentno od početka komuniciramo, kazao je, a različite su opcije moguće da se HDZ makne s vlasti. Poručio je i da u zajedničku vladu sa strankama desnice ne idu te je istaknuo kako su to rekle i desne stranke. “Nema šanse da podržimo HDZ. Nama birači vjeruju, držimo se svojih odluka. Neke stranke izlaze iz koalicije SDP-a, to je odluka stranke”, kazao je.



Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Milanovićev ulazak u stranku povećava izlaznost’

Upitan je je li mu žao što se Milanović na ovakav način uključio u izbornu utrku. “To je njegova odluka, to je odluka SDP-a. Ne može mi biti žao. Mislim da će njegov ulazak na izbore povećati izlaznost, za micanje HDZ-a je bitno da izlaznost bude rekordna. Pokazali smo da se može upravljati gradom bez ijedne korupcijske afere. Ako se ne krade, onda ima novca. Dokazali smo da se može. Ključno je da glas za nas nije samo glas za micanje HDZ-a s vlasti”, rekao je.

Benčić otkrila što će biti prvi potez ako postane premijerka: Najavila osiguranje besplatnog pobačaja

Što se tiče najavljenog ukidanja rezerviranih parkirnih mjesta po gradu za razne ambasade, institucije, udruge i stranke, rekao je da oni za to nisu ništa plaćali i da će se sada stvari drugačije posložio. Na pitanje koje su stranke imale takva parkirna mjesta rekao je da zna da su HDZ i HSS imali nekoliko takvih parkirnih mjesta.

Komentari