Turistička sezona unatoč pandemiji pokazuje odlične rezultate

profimedia

U prvih deset dana kolovoza Hrvatska bilježi turističke brojeve na razini 70 posto u istom razdoblju lani. Konkretno – ostvareno je više od milijun dolazaka i više od 7 milijuna noćenja. To su rezultati koje prije dva mjeseca, kad predsezone praktično nije ni bilo zbog pandemije koronavirusa, nitko nije očekivao.

Turistička sezona u Hrvatskoj na svom je vrhuncu. Da je tome tako jasno je bilo još proteklog vikenda – pokazale su to gužve na graničnim prijelazima, trajektnim ali i zračnim lukama. Oko sto tisuća putnika su ovoga udarnog turističkog vikenda prošle kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.

U trajektnim lukama sve su češće izvanredne linije, a podaci o prometu svakim danom sve su bolji, pa tako i Jelena Ivulić iz Jadrolinije ističe kako se dobar promet iz vikenda prelio i u ponedjeljak.

Alijana Vukšić iz Turističke zajednice Grada Splita kaže kako razloga za optimizam ima. “Razloga za optimizam ima. Kapaciteti se pune i mi ćemo napraviti sve da održimo ovu sigurnu epidemiološku situaciju jer i ona je velikim dijelom zaslužna što nam gosti dolaze jer se ovdje osjećaju sigurno”, piše N1.



 

Komentari