UHIĆEN OTAC UBOJICE IZ MLADENOVCA! Policija našla hrpu oružja, objavili i snimku uhićenja

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Policija je uhitila Radišu B., oca Uroša B., 21-godišnjaka osumnjičenog za ubojstvo osam osoba u Malom Orašju i Duboni.

Blažićevom ocu, bivšem pripadniku Vojske Srbije, određeno je zadržavanje od 48 sati, saznaje Tanjug. Uhićen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na porijeklo oružja kojim je njegov sin izvršio niz kaznenih djela.

Prilikom pretresa kuće Blažićevog oca, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjene za municiju, jedan pištolj i jedan revolver.

Pronađena je i improvizirana naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje. Kako navode srpski mediji, na teret mu se stavlja nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materijala.



Srbijanska policija objavila je i dramatičnu snimku uhićenja, a objavili su i za što ga točno sumnjiče.

“Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Policijske stanice Mladenovac, u suradnji s Višim javnim tužiteljstvom u Smederevu, uhitili su R. B. (1968.) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo nedozvoljene proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružjem i eksplozivnim materijalima. Policija je pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi u okolini Mladenovca pronašla i oduzela dvije vojne dozvole za pušku karabin s optičkim ciljnicima i za revolver, pištolj s dva okvira, dva optička ciljnika za lovačku pušku, revolver, nekoliko stotina komada streljiva različitog kalibra, kao i jednu ručno napravljenu napravu s mogućnošću okidanja. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden nadležnom tužiteljstvu”, objavili su iz MUP-a.

Uroš Blažić je osumnjičen za ubojstvo osam ljudi u selima kod Mladenovca i Smedereva u noći između 4. i 5. svibnja. Njemu je nakon saslušanja, na prijedlog Visokog javnog tužiteljstva u Smederevu određen pritvor do 30 dana, prenosi Dnevno.hr.

 

Komentari