Ukrajinski obavještajci: Kadirov je u komi. Danima je u kritičnom stanju

Foto: Twitter

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov navodno je u komi nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje.

Prema neovisnom bjeloruskom medijskom kanalu Nexta, glasnogovornik ukrajinske vojno-obavještajne službe Andrij Jusov izjavio je da se pogoršala situacija s bolešću Kadirova.

Jusov je, kako javlja Ukrajinska Pravda, izjavi za Ukrinform rekao da je Ramzan Kadirov u kritičnom stanju. “Možemo potvrditi da je on imao još jedno ozbiljno pogoršanje i da je u kritičnom stanju posljednjih nekoliko dana”, rekao je Jusov.

‘Dugo je bolestan’
“Informacija je potvrđena iz različitih izvora u liječničkim i političkim krugovima. Ne radi se o ozljedama. Ostale detalje treba dodatno razjasniti. Dugo je bolestan, a riječ je o sustavnim zdravstvenim problemima”, rekao je Jusov, kako prenosi Express.

Prve vijesti o lošem zdravstvenom stanju čečenskog vođe i odanog saveznika Vladimira Putina pojavile su se još u ožujku. Bilo je informacija da je riječ je o bolesti bubrega, ali i nagađanja o trovanju.

Kadirov je, pak, ubrzo odbacio nagađanja i o bolesti bubrega i o trovanju te svojem lošem zdravlju općenito.

“Zdrav sam i pun energije”, rekao je Kadirov u objavi na Telegramu, dodajući da mu je “žao što je uznemirio” sve koji se nadaju da je “smrtno bolestan”, prenio je sredinom ožujka neovisni ruski The Moscow Times.

Komentari