USKOK ima nova saznanja u istrazi slučaja Josipe Rimac

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je USKOK-u posebno izvješće s novim saznanjima u slučaju smijenjene tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac i ostalih osumnjičenih u istrazi afere Vjetroelektrane.

Policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Posebno izvješće s novim saznanjima.

“U nastavku kriminalističkog istraživanja o kojem smo izvijestili 30. svibnja 2020. godine, “PNUSKOK kazneno prijavio 13 osoba za gospodarski kriminalitet”, Policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Posebno izvješće s novim saznanjima.

Naime, temeljem činjenica do kojih se došlo u nastavku kriminalističkog istraživanja provedenog u koordinaciji s USKOK-om, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je I.-osumnjičena 40-godišnja hrvatska državljanka počinila kaznena djela Trgovanje utjecajem iz čl. 295. st. 2. KZ-a i Poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. u vezi čl. 37. KZ-a.



Također je utvrđeno da su II.-osumnjičeni 55-godišnjak i III.-osumnjičeni 35-godišnjak počinili kazneno djelo Davanje mita za trgovanje utjecajem iz čl. 296. st. 1. KZ-a, da su 42-godišnjak, 38-godišnjak, 36-godišnjak i 48-godišnjak počinili kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. KZ-a., dok su 34-godišnjak i 65-godišnjak, počinili kazneno djelo Poticanje na trgovanje utjecajem iz čl. 295. st. 1. u vezi čl. 37. KZ-a u odnosu na I. osumnjičenu osobu”, stoji u priopćenju.

Komentari