Vatreni pred Wales: Mi smo favoriti i tako se moramo postaviti

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Joško Gvardiol i Borna Sosa najavili su susret s Walesom koji se igra u subotu. Dvojac iz Bundeslige je velika želja mnogih klubova u Premier ligi te su komentirali moguće transfere.

Gvardiol je imao lijepe riječi o svom mladom kolegi Luki Vuškoviću

“Luka Vušković? Odlično se razvija i nadam se da će se razviti u vrhunskog stopera, ima brata koji također radi vrhunske stvari, mislim da mu ne treba moj savjet nego da već zna što radi. Nadam se da ćemo jednoga dana igrati zajedno.”

Sosa je komentirao i igranje na Poljudu



“Svi znamo da je Poljud pokazao da ima najbolju atmosferu u Hrvatskoj. Hrvatska obožava igrati u Splitu. Drago nam je stadion već dugo rasprodan. To pokazuje koliko je svima stalo doći gledati nas. Želimo ponovno doživjeti atmosferu kao protiv Rusije kada smo se kvalificirali na SP. Takvi trenuci se ne zaboravljaju. Mi osobno želimo pobijediti u obje utakmice. Želimo tri boda protiv Walesa i Turske, ali nećemo se bahato postaviti.”

Najskuplji stoper svijeta komentirao je život nakon bronce

“Život mi se nije promijenio nakon SP-a, i dalje sam isti ja. Nadam se da ću zadržati fokus na onome što radim i da ću biti najbolja moguća verzija sebe. Nažalost ne mogu izbjeći pađnji koju dobivam, moram pripaziti što ću izjaviti. Nekada zaželim da te pažnje ima manje, ali moram živjeti s time.”

O važnosti prve utakmice

“Prva utakmica je uvijek bitna, treba otvoriti ciklus kvalifikacija na pravi način. Dobro je što igramo doma i što igramo protiv konkurenata za kvalifikaciju na Euro. Mi smo favoriti skupine i moramo se tako postaviti. Mi kao ekipa i država ne smijemo prihvatiti ništa drugo osim da se kvalificiramo” rekao je Sosa.

Na isto pitanje odgovorio je i Gvardiol

“Klub nije zainteresiran za moju prodaju ovog ljeta, pričati o ičemu drugome nema smisla. Najbitnije je završiti ovu sezonu u Leipzigu na najbolji mogući način. Guardioli sam pružio ruku i čestitao. Guardiola, veliki trener, mi je dobacio nekoliko riječi, ali zadržat ću ih za sebe.”

Sosa je progovorio o mogućem transferu

“Nakon uspjeha na SP-u svi smo kao kolektiv jako zadovoljni. Dosta nas je trebalo ispunjavati drugačije zahtjeve nego prije jer smo igrali s jakim protivnicima. Sigurno da smo svi, a i ja osobno, mogli igrati ofenzivnije. Ali protivnici su bili teški i najvažniji je uspjeh koji smo postigli, nadam se da ćemo u ovim kvalifikacijama startati isto tako. Ovo ljeto bi moglo biti vrijeme za moj novi iskorak. Nadam se da ću biti zdrav i dogovoriti se s klubom. Bitno mi je i da Stuttgart bude sretan jer sam tamo pet godina. Ja osobno bih volio doživjeti igranje u Premier ligi.”

Na pitanja novinara odgovarali su Borna Sosa i Joško Gvardiol.

Vatreni će od 20:45 na Poljudu odigrati svoju prvu utakmicu od svjetske bronce u Katru. Zadnji susret bio je onaj protiv Maroka u kojem smo slavili s 2:1, golovima Gvardiola i Oršića.

“Mnogo se toga dogodilo, ali mislim da sam pogodio s odabirom kluba. Od prve utakmice me krenulo, nadam se da će tako biti i dalje. Igramo dobro, treći smo, ne mogu se žaliti. Prva utakmica će biti najzahtjevnija, prvi put se okupljamo nakon SP-a. Jedva čekamo utakmicu. Stanišić? Drago mi je zbog njegove forme. Mislim da se nitko neće naljutiti, tko god bude igrao” najavio je prije nekoliko dana susret Josip Juranović.

Protiv Walesa smo smo igrali do sada 6 puta te još nemamo poraz. Upisali smo 4 pobjede i 2 remija. Zadnja pobjeda stigla je prije skoro 4 godine u Osijeku. Završilo je 2:1.

Ozlijede
Wales ima problema s ozljedama, ali i s mirovinama. Naime, veliki broj njih se umiriovio nakon Katra što uključuje i Gareth Balea koji je godinama bio njihov najbolji igrač.

Kod Hrvatske se umirovio samo Dejan Lovren, ali otpala su tri igrača. Mlada nada Luka Sučić zbog ozlijede koljena, Ivica Ivušić zbog viroze te Bruno Petković koji se ozlijedio u nedjelju protiv Rijeke. Upitni su još Juranović i Brozović, piše Dnevno.

Komentari