Vatreni se vraćaju u akciju nakon više od četiri mjeseca: Evo sastava Hrvatske za prvi test protiv Tunisa

Goran Mehkek/Cropix

Nakon što je Ante Budimir pogotkom srušio Armeniju u studenom na Maksimiru, i Hrvatskoj osigurao plasman na Europsko prvenstvo, Vatreni se u subotu ponovno vraćaju u akciju. Pred Dalićevim izabranicima je turnir u Kairu, kojega će hrvatska reprezentacija otvoriti utakmicom protiv Tunisa u subotu od 21 sat.

Bit će to polufinalni ogled prijateljskog turnira ACUD Cup u Egiptu, a prođe li Hrvatska Tunižane, u finalu će zaigrati protiv Egipćana, koji su u petak navečer svladali Novi Zeland 1:0, pogotkom Mostafe Mohameda s bijele točke. Prijenos utakmice Hrvatske i Tunisa možete pratiti izravno na Novoj TV.

Utakmica za treće mjesto, između poraženih reprezentacija iz polufinala, na rasporedu je 26. ožujka u 21 sat na stadionu Cairo International, a istoga dana i u isto vrijeme bit će odigrano finale na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

Što se očekivanja tiče, Dalić je rekao da ovo nije priprema za Euro, nego “team building”. Hrvatska je u Kairo došla oslabljena jer ključni igrač Ivan Perišić teško je ozlijeđen još od rujna prošle godine.



Foto: TOM DUBRAVEC Cropix

Budimir otpao

Ante Budimir, koji briljira u La Ligi i drugi je strijelac prvenstva s 15 golova, otpisan je za ovu akciju zbog temperature, a nema ni Josipa Šutala, koji bi vjerojatno bio starter na stoperskoj poziciji. U zadnji tren otpao je i Martin Baturina, najvrjedniji igrač SHNL-a.

Bez obzira na navedeno, Dalić će na teren večeras poslati najjači raspoloživi sastav. Očekuje se da to bude: Livaković – Stanišić (Juranović), Erlić, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Majer, Petković, Kramarić (Ivanušec). Dalić je najavio da će u dvije utakmice u Kairu priliku dobiti svi pozvani igrači. Prvi suparnik je Tunis, 41. reprezentacija FIFA-ine tablice. Hrvatska je s njim igrala samo jednom. Prije pet godina u Varaždinu gosti su pobijedili 2:1. Gol za Hrvatsku postigao je Bruno Petković, kojem je to bio prvi put da je zabio za reprezentaciju.

Modrić još jednom pokazao svoju veličinu: Otvoreno pružio podršku Janu, žrtvi vršnjačkog nasilja

U svakom slučaju, Dalić ima puno posla, a jedan od bitnijih će biti i analiza u kojem je stanju Brozović. Tunis nije imao tako dugu pauzu poput Hrvatske, ali je na Afričkom kupu nacija početkom godine doživio debakl. Ispao je već u skupini, kao posljednji iza Malija, Južnoafričke Republike i Namibije. Zbog toga mu je smijenjen izbornik.

Komentari