Vatreni stigli u Zagreb! Dalić: Luka nam treba, ova generacija još nije završila posao

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Nakon poraza od Španjolske u finalu hrvatska nogometna reprezentacija vraća se iz Rotterdama u Zagreb s osvojenim srebrom nakon kraja trećeg izdanja UEFA-ine Lige nacija.

Međutim, ovi koji će doći u Zagreb dočekat će ih lijepi broj navijača u zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman. Nema ničeg organiziranoga. ali nema sumnje da će navijači nagraditi svoje heroje.

U Zagreb su osim izbornika Dalića stigli: Mario Pašalić, Borna Sosa, Josip Juranović, Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Domagoj Vida, Luka Ivanušec, Josip Šutalo…



 

 

Razočaranje
Pred medije je stao Zlatko Dalić: “‘Ponosan sam na naše igrače. Oni su doveli u drugu državu 35 tisuća Hrvata, najveći broj Hrvata na utakmici. To je hrvatski narod prepoznao. Velika, teška utakmica, lutrija su penali, ali nisu to je mentalna snaga, kvaliteta.”

”Luka će sam odlučiti, bilo je teško za njega jučer. Žao mi je što nismo okrunili sa zlatom. Ova generacija nije dovršila svoj posao, tako da će nam trebati. No Luka će sam odlučiti, hvala mu na svemu” rekao je izbornik.

29486151
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Hrvatska je svoj put u Ligi nacija započela u skupini s Austrijom, Francuskom i Danskom gdje smo zauzeli prvo mjesto i osigurali Final four. U polufinalu smo bili bolji s 4:2 od Nizozemske.

Navijanje hrvatskih navijača na ulicama Rotterdrama, zatim u polufinalu i finalu gdje je bilo gotovo 30 tisuća “kockica” te sve to začinjeno pravom dramom na terenu je ono što je Ligi naciji trebalo. Dokaz da se ne igra samo radi Čeferina nego radi ljudi.

image
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Komentari