VELIKI IZAZOV PRED VATRENIMA! Hrvatska je saznala protivnika u polufinalu europske Lige nacija, sprema se spektakl nad spektaklima

Foto: TOM DUBRAVEC Cropix

Hrvatska je na ždrijebu u sjedištu Uefe u Nyonu saznala protivnika u polufinalu europske Lige nacija. U borbi za finale, Vatreni će se 14. lipnja u Rotterdamu sresti s domaćom Nizozemskom. Bit će to veliki izazov zbog protivnika, ali i zbog ‘vruće’ atmosfere kakva obično vlada na tamošnjem stadionu De Kuip, na kojem domaće utakmice igra Feyenoord.

Završni turnir velikog europskog natjecanja na rasporedu je od 14. do 18. lipnja. Gradovi domaćini su Rotterdam i Enschede, a uz Hrvatsku i domaću Nizozemsku, u akciji će biti Italija i Španjolska koje su također izborile završnicu.

Talijani i Španjolci će svoju polufinalnu utakmicu odigrati 15. lipnja u Enschedeu.

Rasplet izvlačenja dao je odgovor na koga će Vatreni ići u borbi za finale, u napadu na trofej i povratak kući s najsjajnijim odličjem. Obje polufinalne utakmice počet će u večernjem terminu, u 20:45 sati.



Finale će biti odigrano 18. lipnja u 20:45 sati, a istog dana na rasporedu je i utakmica za treće mjesto, u 15 sati.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Najava ždrijeba
Liga nacija nije bila baš najomiljenije natjecanje izborniku Zlatku Daliću i našim reprezentativcima. Pretrpjeli su neke od najtežih poraza u povijesti (Španjolska 6-0, Portugal 4-1).

Prisjetimo se i prošle godine kada su Vatreni u lipnju prošle godine su nakon teške i naporne sezone bili primorani igrati četiri utakmice u 10 dana.

Hrvatska je još u rujnu prošle godine osvojila prvo mjesto u svojoj skupini ispred Danske, Francuske i Austrije te izborila završnicu Lige nacija. Malo je sve palo u zaborav nakon bronce, ali uskoro se vraćamo Ligi nacija.

Susret velesila
Italija, Španjolska, Hrvatska i domaćin Nizozemska sudionici su Final Foura Lige nacija koji se igra od 14. do 18. lipnja u Rotterdamu i Enschedeu. Tko će biti protivnik Hrvatske možemo saznati od 11 sati na Sport Klubu 1.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Nizozemska će svoje polufinale igrati u Rotterdamu 14. lipnja (De Kuip), a drugi najveći nizozemski grad ugostit će i finale. Drugi polufinalni susret i utakmica za treće mjesto igra se na stadionu De Grolsch Veste u Enschedeu, gradu u blizini granice s Njemačkom.

Hrvatska će biti debitant u završnici, a Portugal i Francuska su osvajali prethodne naslove. Prije tih susreta Hrvatsku čekaju kvalifikacije za EURO u Njemačkoj 2o24.

Komentari