VELIKI OBRAT U ZAGREBU? Po novim anketama u prednosti je Tomašević, no drugo mjesto je pravo iznenađenje

Damjan Tadic / CROPIX

Rezultati istraživanja koje je na uzorku od 800 ispitanika u razdoblju od 14. do 16. travnja provela agencija Ipsos pokazuju vrlo zanimljive rejtinge kandidata na zagrebačkim lokalnim izborima.

Prema tim rezultatima, Tomislav Tomašević, kandidat političke platforme Možemo!, s 39,6 posto potpore favorit je u utrci za Zagreb.

No, iznenađujuće je što se na drugom mjestu sa 16,6 posto potpore našla Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za gradonačelnicu stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Istraživanje je naručio tim Jelene Pavičić Vukičević preko agencije Manjgura komunikacijskog stručnjaka i analitičara Krešimira Macana, piše Jutarnji list.



Škoro na trećem mjestu, Filipović četvrti, Klisović peti

Na trećem mjestu nalazi se Miroslav Škoro s 9,6 posto podrške, zatim HDZ-ov kandidat Davor Filipović s potporom od 7,6 posto. Iza njih je SDP-ovac Joško Klisović s 6,5 posto potpore, zatim Vesna Škare Ožbolt s potporom od 5,7 posto.

Mostov Zvonimir Troskot je sedmi s 5 posto podrške, osmi je Davor Nađi iz Fokusa s 3,7 posto, deveta Anka Mrak Taritaš iz Glasa s potporom od 3 posto.

Neodlučnih je 2,2 posto.

Prema tim bi istraživanjima u drugi krug ušli Tomašević i Pavičić Vukičević.

Slično istraživanje, drugačiji rezultati

No, prema istraživanju koje je za N1 provela agencija Masmi samo nekoliko dana prije, od 8. do 12. travnja, rađeno istom metodom te također na uzorku od 800 ispitanika, rezultati su nešto drugačiji.

I prema tom istraživanju Tomašević je favorit, no za drugo mjesto bore se HDZ-ov kandidat Davor Filipović i Vesna Škare Ožbolt.

Slijede ih Miroslav Škoro sa 7,7 posto i Joško Klisović sa 7,6 posto, dok je Pavičić Vukičević tek na šestoj poziciji s potporom od 6,5 posto.

Komentari