Veliki prosvjed oporbe na Markovu trgu: Benčić otvara, a Grbin zaključuje svojim govorom

Foto: HINA/Tomislav Pavlek

Prosvjed pod nazivom “Dosta je! Odmah na izbore” organizira 11 lijevo-liberalnih oporbenih stranaka, koje će, kako najavljuju, zatražiti ‘zaustavljanje korupcije, kriminala, pljačke i HDZ-ove uzurpacije vlasti’ te da se odmah raspišu parlamentarni izbori.

Lijevo-liberalnu oporbu ujedinilo je i dignulo na noge imenovanje Ivana Turudića glavnim državnim odvjetnikom, za kojeg navode da je „HDZ čovjek” koji se ‘druži s kriminalnim miljeom’, da laže i da je ‘odavao informacije iz istraga osobama kojima to nije smio’.

Lijevo-liberalna oporba poziva građane da im se pridruže na prosvjedu u 11 sati na Markovom trgu.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Evo i rute prosvjeda



Iz stranke Možemo objavili su kako u subotu doći do Markova trga. Dva su glavna pravca kretanja:

Mesnička – Strossmayerovo šetalište – Dverce – Ćirilometodska – Markov trg

Trg bana Jelačića – Radićeva – Zakmardijeve stube – Ćirilometodska – Markov trg

Foto: Srdjan Vrancic/Cropix

Poznati i govornici na prosvjedu

Objavili su i govornike te njihov redoslijed. Prva će, nakon uvoda, govoriti Sandra Benčić, zatim će na pozornicu doći gost. Nakon njega riječ će dobiti splitski gradonačelnik Ivica Puljak, Dalija Orešković, Anka Mrak Taritaš te Katarina Peović.

Nakon Peović ponovno nastupa gost, a zatim Socijaldemokrat Davorko Vidović, HSS-ov Krešo Beljak i David Bregovac iz Hrvatskih laburista. Nakon njih govorit će Davor Nađi iz Fokusa, Natalija Martinčević iz Narodne stranke – Reformisti te Dalibor Paus (IDS) i Dario Vasilić (PGS). Onda govori gost, a završnu riječ imat će Peđa Grbin, šef SDP-a.

Turudić o prijavi nadređenih zbog susreta s Mamićem: ‘Još jedan pokušaj moje difamacije’

Komentari