Vesna Dragojević: Mogu se kontrolirati do neke granice, ali nekad puknem, obično kad me nitko ne vidi

N1

U srijedu se obilježava dvije godine od smrti jednog od najvećih hrvatskih glazbenika Olivera Dragojevića, a tim je povodom u njegovoj rodnoj Veloj Luci organizirana izložba. U njoj je sudjelovala i Vesna Dragojević koja je u Dnevniku N1 rekla da joj ove godine sve to još teže pada jer prošle godine još nije bila ni svjesna što se dogodilo.

Stotine ljudi uputile su se proteklih dana prema Veloj Luci pokloniti se jednom od najvećih glazbenika ovih prostora, Oliveru Dragojeviću. Njegova supruga Vesna za N1 je rekla:

“Došla sam prije dva dana kad je bilo otvaranje, ništa nisam čitala. Ne mogu se dovesti u situaciju plakanja, to nije moj stil, tako sam si olakšala. Mogu se kontrolirati do neke granice, ali nekad puknem, obično kad me nitko ne vidi. Doma me uhvati tuga, pa se prošetam, pa me to prođe, zaokupim se drugim stvarima”, rekla je Dragojević za N1.

Komentirajući ovogodišnju proslavu s osmijehom priča o svim Oliverovim i njihovim zajedničkim prijateljima koji su večeras ondje:



“Lani mi je bilo lakše. Nisam bila ni svjesna što se događa. Pet dana traje ove godine… Gibo, Grašo, Tedi, Nina, svi smo tu bili. Velika je to organizacija, za smjestiti ljude, glazbenici, sa svima sam se vidjela… Lipa pozitivna energija…”

Ističe da je ova izložba samo dio obilježavanja godišnjice: “Cijeli prostor će se pretvoriti u muzej, audio-vizualni centar. Radovi počinju najesen. Imamo puno njegovih stvari, ne znam što će odabrati od svega. Bitno je da je muzika, da se stekne dojam o njemu kao o čovjeku ovog podneblja.”

Komentari