‘VI STE JAMAC SIGURNOSTI’ Banožić: Bez dobre logistike nema ni jake vojske

Foto: Robert Fajt/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je danas na obilježavanju 21. obljetnice Zapovjedništva za potporu, čijim je pripadnicima poručio da bez njih i dobre logistike nema ni jake vojske.

“Vi ste najvažniji dio logističkog sustava Oružanih snaga i dokazujete kako bez dobre logistike nema ni jake vojske. Logistika je jedan kompleksan sustav, pokretač svake organizirane i profesionalne vojske”, kazao je Banožić na obilježavanju u zagrebačkoj vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi.

Tom prigodom ministar obrane je promaknutim i pohvaljenim pripadnicima Zapovjedništva za potporu uručio odlikovanja i vojne medalje te istaknuo njihov doprinos Hrvatskoj vojsci kako bi sve svoje zadaće obavljala kvalitetnije i brže.

Banožić: Vi ste jamac sigurnosti
“Upravo su pripadnici ZzP-a bili jamac sigurnosti svakog našeg građanina u izazovnim trenucima kao što su poplave, potresi i pandemija koronavirusa”, naglasio je Banožić. Ponovio je da su modernizacija i unaprjeđenje sposobnosti hrvatskih vojnika u fokusu vlade i MORH-a.



“Pripadnici ZzP-a u dva su desetljeća odradili veliki broj logističkih, zdravstvenih i drugih zadaća u zemlji i inozemstvu, čime je pružena potpora svim vojnim postrojbama Hrvatske vojske i civilnom stanovništvu”, istaknuo je zapovjednik ZzP-a, general-pukovnik Mladen Fuzul.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj naglasio je da je Zapovjedništvo za potporu dalo nemjerljiv doprinos obrani domovine i pobjedi u Domovinskom ratu.

Komentari