Vitasović odgovorio estradnjacima: Nastupali su za 20 tisuća eura i više, nekima fali poniznosti!

YouTube / screenshot

Pjevač Alen Vitasović poslao je poruku glazbenicima koji se žale da im je zbog pandemije koronavirusa ugrožena egzistencija. Među njima su i popularne hrvatske pjevačice Nina Badrić i Indira Levak.

“Svirao sam uvijek za umjerenu cijenu, svugdje, na velikim i najvećim koncertima. Redovito plaćao prateći band, razglas, light, prijevoz i još sto stvari. Ulagao u opremu. Pomalo sam se čudio zašto desetak uvijek istih i privilegiranih izvođača, pogotovo iz medija, ima ogromne honorare za nastup. 15, 20 tisuća eura i više. Sad nemaju gdje svirati zbog ove situacije. Nisu prilagođeni raznim stilovima nastupa.

Samo veliki koncerti, arene. I nisu skromni, nego bahati.

Ja, kao i neki moje kolege mogu nastupati sam na klaviru ili gitari. Duet ili trio unplugged, s bandom ili orkestrom. Za pet ljudi, 20 ljudi, 100, 1000, 10.000…



Bez poniženja jer tako radim 40 godina.

Nekim ‘zvijezdama’ fali poniznosti i neprilagođeni su. Treba izdržati. Sretan san s malim stvarima. I sa svoje dvoje djece koje sam odgojio ‘samo’ glasom, sviranjem s 10 prstiju, radom, školovanjem, ulaganjem. Samo sam to radio 40 godina. Iako je bilo jako teških dana, izdržao sam, pa ću i ovo, ako bude zdravlja”, napisao je Vitasović na Facebooku.

 

Komentari