VLADA IMUNOLOŠKI VRAĆA MEĐU ŽIVE? Nova tvornica navodno bi se gradila tri godine, a zaposlit će se 200 dodatnih stručnjaka

Imunološki/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U roku od dva tjedna na Vladi bi se trebale naći tri točke koje će omogućiti da se krene u gradnju tvornice vrijedne 350 milijuna kuna. Gradili bi je u Brezju, a za te potrebe zaposlilo bi se i 200 novih stručnjaka.

S obzirom na to da bi gradnja tvornice trajala maksimalno tri godine, mlade snage bi se trebale početi pripremati za novi posao, tvrdi 24 sata.

Imunološki zavod do sada je pripremio svu potrebnu dokumentaciju operativnog plana, revizijskih i financijskih izvještaja, procjene vrijednosti dionica kao i procjene nezavisnih pravnih i zdravstvenih stručnjaka koje su u tijeku.

Sva nadležna ministarstva su dala pozitivno mišljenje, što znači da ne bi trebalo biti problema za buduću proizvodnju različitih cjepiva u Hrvatskoj.



Zbog potresa u Zagrebu svi planovi o pokretanju proizvodnje u staroj tvornici Imunološkog zavoda propali su, premda je ministar Vili Beroš prošle godine sazvao sastanak koji je bio okidač za izradu plana dočekane nove tvornice kako bi se Imunološki vratio u život.

Nije to prva najava oživljavanja Imunološkog, no s druge strane, do sada nismo bili u pandemiji…

Komentari