Vlada još nije predala zahtjev za novcem iz Fonda solidarnosti EU

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Stranka Glas upitala je u utorak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića zašto još nisu predali zahtjev za novcem iz Fonda solidarnosti EU, kako bi s dvije milijarde kuna pomogli u saniranju posljedica potresa u Zagrebu.

“Vlada ni osam tjedana nakon potresa nije predala zahtjev za novac koji se za obnovu Zagreba može dobiti iz Fonda solidarnosti EU. Iz tog fonda članice mogu dobiti 5 posto od štete nastale elementarnom nepogodom. S obzirom na procjenu štete Ministarstva graditeljstva, koja je oko 42 milijarde kuna, Hrvatska bi za obnovu Zagreba mogla dobiti oko dvije milijarde kuna. Kad bi, naravno, Vlada predala zahtjev”, stoji u priopćenju Glasa.

Iz Glasa poručuju kako im je potpuno neshvatljiva nezainteresiranost HDZ-a i premijera Plenkovića za glavni grad Hrvatske.

“Veliki ‘Europejac’ Plenković, koji to sve dobro razumije i EU ima ‘u malom prstu’, izgleda misli da Zagrebu taj novac ne treba. Ili ga jednostavno nije briga, što je dosad već jasno pokazao”, navodi se u priopćenju.



Iz Glasa su ustvrdili da je Vlada Andreja Plenkovića Zagreb i Zagrepčane prepustila na “milost lihvarima koji već naveliko obilaze centar”.

“Da bi oni mogli mešetariti, najbolje je da nema ni zakona o obnovi, ni EU novca. S obzirom na to da rok za predaju zahtjeva ističe za četiri tjedna, nova mantra HDZ-ove izborne kampanje mogla bi biti ‘iduća četiri tjedna su ključna'”, stoji u priopćenju Glasa.

Komentari