VREMENSKA PROGNOZA Hladno i vjetrovito, smirivanje vremena tek u drugom djelu idućeg tjedna

U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i uglavnom suho, a u noći na ponedjeljak mjestimice može biti malo snijega. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. Jutro hladno, a najviša dnevna temperatura oko 6 °C.

Mraza će ujutro biti i u središnjoj Hrvatskoj, a danju djelomice sunčano. Navečer i u noći na ponedjeljak mjestimice može pasti malo snijega. Umjeren, povremeno i jak sjeveroistočni vjetar pojačavat će osjet hladnoće.

Jak sjeveroistočnjak puhat će i u gorskim krajevima, a vjetrovito će biti i na sjevernom Jadranu, uz jaku, na udare olujnu buru, podno Velebita i orkansku, pa će i more biti valovito i jače valovito. Valja računati i na probleme u cestovnom i pomorskom prometu. U gorju će povremeno biti i naleta snijega, uglavnom u noći i ujutro. Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano te će biti hladnije od uobičajenog za doba godine.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano i također vjetrovito, uz umjerenu i jaku buru, na udare i olujnu. Najviša dnevna temperatura između 9 i 13 °C.



Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske uz umjerenu buru, koja će prema kraju dana jačati. Bit će djelomice sunčano, a navečer i u noći uz više oblaka na krajnjem jugu može biti kiše.

Sljedećih dana sve manje oblaka i vjetra

Sljedećih dana na kopnu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Početkom tjedna oblačnije, a mjestimice još može biti susnježice i snijega, ponajprije na istoku i u gorju. Jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar slabjet će prema sredini tjedna, kada će temperatura zraka biti u porastu.

Na Jadranu jaka i olujna, na udare i orkanska bura nakon ponedjeljka postupno će slabjeti. Bit će sve sunčanije i toplije, piše HRT.

Komentari