VREMENSKA PROGNOZA Još toplije uz jačanje južine, a onda nagla promjena

U srijedu ujutro je u Slavoniji, Baranji i Srijemu moguća je magla, a zatim je, uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar, vrlo velika vjerojatnost za sunčana razdoblja. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 5 °C, a najviša dnevna između 10 i 13 °C.

Podjednako toploo pa čak i još malo toplije bit će u središnjoj Hrvatskoj. U prvom dijelu dana oblačnije, ujutro ponegdje s maglom, a poslijepodne će biti sunčanih razdoblja, uz umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak.

Povremeno jakog jugozapadnjaka može biti i u gorju, uz pretežno oblačno vrijeme, mjestimice uz mogućnost za malo kiše. Oblačno s povremenom kišom bit će i na sjevernom Jadranu, gdje će puhati slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, a more će biti samo malo valovito. Jutarnja temperatura zraka u gorju od 1 do 5 °C, a najviša dnevna oko 10 °C. Na Jadranu uglavnom između 10 i 15 °C.

Dalmacija

I u Dalmaciji i dalje razmjerno toplo, a uz promjenljivu naoblaku malo kiše može pasti na sjeveru te u unutrašnjosti. Vjetar uglavnom slab, a more mirno ili malo valovito.



Djelomice sunčano i najtoplije na jugu Hrvatske, uz slab vjetar i poslijepodnevnu temperaturu uglavnom između 13 i 16 °C.

Na Badnjak još jača južina pa promjena…

Badnjak će obilježiti iznadprosječna toplina te sve više oblaka uz kišu najprije u gorju, a do navečer i drugdje. Nakon razmjerno toplog božićnog jutra, uz pad temperature zraka kiša će u gorju prijeći u snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača. U subotu osjetno hladnije, uz povremene oborine, uglavnom snijeg.

Na Jadranu će u četvrtak jačati jugo i jugoistočnjak, a u petak će okrenuti na buru, jaku i olujnu, koja će se u subotu proširiti na cijelu obalu. Nakon mjestimične kiše na Badnjak, na Božić snijega nošenog jakim vjetrom može biti na sjevernom dijelu, a u subotu i u Dalmaciji, piše HRT.

Komentari