VREMENSKA PROGNOZA Razmjerno stabilno, no oblačnije uz povremena sunčana razdoblja

U srijedu još razmjerno stabilno, iako u većini Hrvatske uz više oblaka nego u utorak, pri čemu će biti i sunčanog vremena, ali mjestimičnog lepršanja pahulja, uglavnom u sjevernim kopnenim krajevima. Poslijepodnevna temperatura zraka bit će uglavnom oko prosječne za kraj siječnja, ali će jutro mjestimice biti prilično hladno, osobito u gorju.

I u četvrtak ujutro će još biti zamjetnijih temperaturnih “minusa”, nakon kojih uz jačanje jugozapadnjaka i juga slijedi porast temperature na većinom iznadprosječno visoke vrijednosti za kraj siječnja.

No, dolazit će i sve mnogobrojni oblaci pa će u nastavku tjedna biti promjenjivo, uz sve češće oborine, osobito od petka poslijepodne, kada će ponegdje biti i obilnije kiše, posebice na Jadranu, gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom.

Valja spomenuti da će u gorju povremeno biti i snijega, znatnijeg vjerojatno od subote poslijepodne, a potkraj nedjelje raste vjerojatnost i za mjestimičan snijeg u nekim nizinama, uz buru i na sjevernom Jadranu…



Unatoč toj promjenjivosti – najprije “minusima” pa novoj južini, zatopljenju, kiši i snijegu, kao i opet novim ‘minusima’ – vrijeme nam sljedećih dana neće biti odviše neobično, piše HRT.

Komentari