VREMENSKA PROGNOZA Toplije nego u utorak sa temperaturom između 19 i 21 stupanj

Pixabay

U srijedu na istoku Hrvatske pretežno sunčano i danju toplije nego u utorak. Ujutro mjestimice magla, a ponegdje je moguć i slab mraz. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4 °C, a najviša dnevna između 19 i 21 °C.

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla ili niska naoblaka. Zapuhat će umjeren, sredinom dana i poslijepodne i jak, na udare i olujan jugozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano. Uz povremeno umjerenu naoblaku ponegdje može pasti malo kiše, i to uglavnom na širem riječkom području i u Gorskom kotaru. Ujutro moguća mjestimična kratkotrajna magla. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, u gorju i jak. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 5 °C, uz obalu između 10 i 14 °C, a najviša dnevna od 15 do 17 °C, na moru između 17 i 20 °C.

Dalmacija

U Dalmaciji pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. U noći i ujutro ponegdje moguća kratkotraja magla ili sumaglica. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5 °C, uz obalu između 11 i 15 °C. Najviša dnevna od 19 do 21 °C.



Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz većinom sunčano vrijeme. U noći i ujutro uz obalu burin, a zatim slabo do umjereno jugo i južni vjetar.

Do vikenda još razmjerno stabilno i toplo, zatim…

Do vikenda na Jadranu obilje sunčanog i ugodno toplog vremena, ali u petak na sjevernom dijelu uz povremeno više oblaka ponegdje može pasti malo kiše. U subotu postupno oblačnije, do kraja dana mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni i južni vjetar, ponegdje i jugo.

U unutrašnjosti idućih dana većinom stabilno – prevladavat će suho i sunčano, uz izraženu južinu. Puhat će povremeno umjeren do jak jugozapadnjak. Temperatura zraka u porastu pa će najviša dnevna biti uglavnom oko 20 °C ili malo viša, piše HRT.

Komentari