Vučemilović komentirala pad BDP-a: Vlada nema opravdanja za neprovođenje reformi, ali nema ih na vidiku

“Pad BDP-a od 15,1% u drugom kvartalu je novi rekord Plenkovićeve Vlade. Potvrđuje tvrdnje ekonomista o neadekvatnim i suviše rigoroznim mjerama tijekom upravljanja koronakrizom”, napisala je saborska zatupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović na društvenim mrežama. 

Dodaje kako je Domovinski pokret od samog početka upozoravao da Stožer mora biti sastavljen od stručnog tima u kojem nisu isključivo epidemiolozi i još ga nije kasno proširiti sa stručnjacima kompetentnima na polju gospodarstva i ostalih relevantnih područja.

“Obećanje o sigurnoj Hrvatskoj se istopilo odmah nakon izbora. Vlada je potrošila 21 milijardu bacajući novac iz helikoptera, a učinak je porazan. Otkazi pljušte na sve strane te je za građane sigurna samo nesigurnost. Svjesni smo kako je ovo globalna kriza, ali zašto Hrvatska opet mora biti neslavni rekorder u upravljanju krizom?”, upitala je.

Podsjeća kako će druge članice EU-a poput Poljske će imati daleko niži pad BDP-a i kaže kako Hrvatska ne provodi strukturne reforme niti će sredstva iz EU utrošiti kako bi ih konačno provela.



“Iz najavljenog većina sredstava će biti utrošena u javni sektor koji je premrežen koruptivno klijentelističkim aferama kojima svjedočimo svaki dan. Ne čudi što je Hrvatska i dalje po percepciji korupcije prva na listi od svih članica EU. Vlada nema opravdanja za neprovođenje reformi, ali nema ih na vidiku”, napisala je na svom Facebook profilu Vesna Vučemilović.

 

Podsjetimo, Hrvatsko gospodarstvo palo je u drugom tromjesečju 15,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je njegov najveći pad od kada se vode ti podaci, a posljedica je koronakrize.

Komentari