Vučić izrazio sućut Rusima: ‘Nema sumnje da smo sve bliži velikom svjetskom sukobu’

Foto: Facebook

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić uputio ruskim vlastima i građanima sućut nakon napada u predgrađu Moskve. Najavio je kako će srpske službe sigurnosti zbog ovog napada pojačati svoj rad te da će “posebno osiguravati stadione i šoping-centre”, prenosi Nova.rs.

Za subotu je sazvao sjednicu Savjeta za nacionalnu sigurnost, ali je napomenuo kako napad u Moskvi “nije jedini povod za tu sjednicu”. “Važno je da svi poduzmemo mjere i da naša BIA (Bezbednosno-informativna agencija) bude spremna”, kazao je za TV Prva.

Dodao je kako je “neophodno da se zaštiti stanovništvo”. Naglasio je da Ministarstvo unutarnjih poslova i sigurnosne agencije moraju biti “umreženi”.

Foto: Twitter

‘Spominjao sam to, bližimo se velikom sukobu’



“Prije svega želim izraziti građanima i rukovodstvu Rusije, najiskreniju sućut, u nadi da će teroristi koji su počinili ovako strašno zlodjelo biti privedeni pravdi, dakle, uhićeni ili likvidirani”, rekao je.

Rastu napetosti oko napada u Moskvi, Oglasio se i Putin, Islamska država preuzela odgovornost

“Bilo je upozorenja da bi se ovakav teroristički napad mogao dogoditi. I ja sam to spominjao. Nema sumnje da smo sve bliži velikom svjetskom sukobu koji će imati nesagledive posljedice”, zaključio je.

Komentari