Vučić objavio sliku s Plenkovićem: ‘Odlična prilika da razgovaram s europskim liderima’

Foto: Facebook

U Bruxellesu se danas i sutra održava prvi globalni samit o nuklearnoj energiji. Na dvodnevnom samitu sudjeluju 20-ak predsjednika vlada, brojna izaslanstva, stručnjaci i čelnici nuklearnih elektrana, koji su se okupili kako bi prisustvovali prvom globalnom sastanku na vrhu.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je na društvenim mrežama niz fotografija s brojnim liderima. Između ostalog, podijelio je i dvije fotografije na kojima se nalazi u društvu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Foto: Facebook

Vučić: Odlična prilika da razgovaram s europskim liderima

Vučić i Plenković na prvoj fotografiji stoje za istim stolom sa slovačkim premijerom Robertom Ficom i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Inače, Vučića, Fica i Orbana percipira se kao ljude bliske Vladimiru Putinu. Vučić i Plenković na drugoj fotografiji sjede, a između njih je smješten bugarski premijer u odlasku Nikolaj Denkov.

“Odlična prilika da s europskim liderima razgovaram o strateškim ciljevima Europske unije u pogledu energetske kohezije u Europi, dugoročnim perspektivama energetske održivosti i razvojnim planovima za postizanje energetske efikasnosti i sigurnosti.



Kao odgovoran partner, Srbija je spremna sistemski pristupiti ovim pitanjima i dati svoj doprinos energetskoj tranziciji u cilju postizanja trajne energetske održivosti”, poručio je srpski čelnik.

Kurti u strahu, traži dodatnu zaštitu: ‘Srbija je sada u savršenoj poziciji, napast će nas‘

Komentari