Zadravec komentirala upozorenje pred otkaz: Dokaze o kolosalnoj korupciji predala sam DORH-u i inspekcijskom nadzoru

screenshot N1

Dijana Zadravec, bivša predstojnica Zavoda za radiologiju u KBC-u Sestre Milosrdnice, komentirala je upozorenje pred otkaz koje je stiglo od strane aktualnih vlasti u toj bolnici.

V.d. KBC-a Sestre milosrdnice, Zoran Vatavuk danas priopćenjem izvjestio kako još traje traje kontrola poslovanja te ustanove i da je izrekao upozorenje na obveze iz radnog odnosa uz mogućnost otkaza ugovora o radu Dijani Zadravec, bivšoj predstojnici Klinike za radiologiju.

“Prema dosadašnjim saznanjima, utvrđene su manje nepravilnosti i odstupanja od internih procedura koje će na traženje inspekcija uprava bolnice otkloniti te se nastavljaju daljnja ispitivanja inspekcija na temelju ukazanih nepravilnosti od strane Dijane Zadravec. U tijeku je i proračunski nadzor pa se očekuje da će uskoro stručnjaci Ministarstva financija obaviti kontrolu trošenja sredstava hrvatskih poreznih obveznika”, ističe Vatavuk.

“Prof. Zadravec jako dobro zna da se svojim postupcima ogriješila o naša bolnička pravila”, rekao v.d ravnatelja.



Zadravec: U strahu su i panici i žele me pod svaku cijenu izbaciti iz bolnice

Zadravec je odgovorila na predmetno propćenje, te istaknula kako Vatavuk ‘obmanjuje javnost’ kazavši kako radnici u toj bolnici trenutno rade u nehumanim uvjetima.

“Obmanjuju hrvatsku javnost. Čujem se redovito s kolegama s radiologije i nitko se nije vratio, dapače situaciju opisuju kao kaotičnu i neizdrživu od kad su mene nezakonito smijenili. To što mi zabranjuje Vatavuk govoriti o korupciji u javnosti protivno je Ustavu u članku 38. i predstavlja tešku zloupotrebu položaja. U strahu su i panici i žele me pod svaku cijenu izbaciti iz bolnice i dati nezakoniti otkaz i na taj način Radiologija postaje njihova samoposluga. Dokaze o kolosalnoj korupciji predala sam DORH-u i inspekcijskom nadzoru Ministarstva”. rekla je Zadravec za N1.

Komentari