Zagrebački gradonačelnik pozvao medije da ignoriraju Pernara, dobio žestok odgovor: ‘Pa ponaša se kao ti prema Bandiću’

Foto: Ivana Nobilo/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u četvrtak je obišao radove na Muzeju za umjetnost i obrt te održao konferenciju za medije na kojoj se dotaknuo i bivšeg saborskog zastupnika Ivana Pernara.

U obilasku su sudjelovali, među ostalima, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Obilazak radova
Tomašević je rekao je da nakon prve faze slijedi nastavak cjelovite obnove kako bi muzej bio u puno funkciji što će se financirati iz državnog proračuna i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. “Još nas čeka znatni trošak koji će pasti na teret državnog proračuna i EU fondova, po prvim procjena pet do šest puta više”, ustvrdio je.

Tomašević je zahvalio Ministarstvu kulture na odličnoj suradnji u cjelovitoj obnovi kulturnih ustanova u Zagrebu nakon potresa i izvijestio o ostalim kulturnim objektima. U završnoj fazi su čuvaonica Etnografskog muzeja, obnova Muzeja Prigorja, Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Arheološkog muzeja, uskoro se u posao uvode izvođači radova na Umjetničkom paviljonu, obnova kazališta Gavella i Komedija.



Tomašević: Pozivam vas da to ne radite
Tomašević se zatim osvrnuo na Ivana Pernara koji u posljednje vrijeme redovito upada na njegove press konferencije ometajući ga pitanjima i upadicama.

Tomašević je na tu temu pozvao medije da ne daju pažnju toj situaciji jer to nije u ničijem interesu.

“Ne mislim komentirati tu situaciju, jer ne želim tome davati medijski prostor. Pozivam i vas da to ne radite jer ukoliko dajete medijski prostor toj situaciji, onda će se ta situacija nastaviti. Mislim da to nije u interesu vama ni široj javnosti ako ja neću moći odgovarati na vaša pitanja. Mislim da je to motivacija da dobije medijski prostor, a na vama je hoćete li taj medijski prostor dati ili ne”, rekao je gradonačelnik.

Nakon objave videa na Facebook stranici portala Direktno, mnogi čitatelji komentirali su njegov govor i naglasili da je upravo Tomašević nekada bio na Pernarovoj funkciji.

“Aktivist protiv aktivista”, “Nije se ni Bandić mogao riješiti Juričana”, “Kako siješ, tako ćeš i žeti”, “Ponaša se kao ti prema Bandiću”, samo su neki od komentara.

Paralelno s govorom Tomislava Tomaševića u kojemu nije želio izgovoriti ime Ivana Pernara, bivši saborski zastupnik napravio je majice s njegovom prekriženom glavom. U srijedu se u emisiji Velimira Bujanca pojavio u jednoj takvoj majici, a iste će vjerojatno dijeliti s ciljem rušenja ugleda zagrebačkog gradonačelnika.

Komentari