Zamjenica Bandića: Svjesni smo epidemiološke situacije i maksimalno ćemo se pridržavati mjera. Svaki trenutak je dobar za oprostiti se

Screenshot

Zamjenica Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević, koja nakon njegove smrti sada vodi Grad do izbora, rekla je da se finalizira program kemomeracije te otkrila nekoliko detalja o sprovodu. 

Istaknula je kako nijedna zgrada u Zagrebu nije dovoljno velika da sukladno epidemiološkim mjerama primi sve one koji bi Bandiću htjeli odati posljednju počast.

“Od srca se ispričavam svima onima za koje sutra u HNK-u na komemoraciji neće biti mjesta”, rekla je Pavičić Vukučević, prenosi Dnevnik.hr.

Vezano za sprovod navodi da će Bandić biti pokopan na Mirogoju, “kad se uđe pa prema sjeveru, s desne strane, uz zid od opeke. Svjesni smo epidemiološke situacije i maksimalno ćemo se pridržavati mjera, bit će ondje COVID redari i sredstva za dezinfekciju. Očekujemo da će se ljudi dolaziti sve do nedjelje opraštati se od Milana Bandića”.



Moli ljude za strpljenje i razumijevanje, svaki trenutak je dobar za oprostiti se, dodaje. “Oni koji to ne budu mogli u srijedu, moći će to učiniti neki drugi dan”.

Na pitanje je li preuzela i vođenje stranke odgovorila je kako će početkom idućeg tjedna biti održan sastanak u stranci, nakon čega će javnost biti izviještena o zaključcima. “Stranka sada može biti tek pod B, sada je važnija podjela zadataka u gradskoj upravi.”

Na sjednici gradskog stožera Civilne zaštite navedeno je i kako su raspravljali o epidemiološkim mjerama na komemoraciji i sprovodu Milana Bandića. Istaknuto je i da će sve službe nastaviti s normalnim radom.

Komentari