Žarko Puhovski: Milanović svojim istupima u javnosti pomaže Plenkoviću da pobjedi na izborima

Foto: Cropix

Od preuzimanja mandata predsjednika Republike Hrvatske, te nakon karantene uzrokovane koronavirusom i potresa u Zagrebu koji su bacili gospodarstvo na koljena, čini se kako se predsjednik RH  Zoran Milanović u svim svojim javnim istupima, bavi isključivo NDH i ustašama. Zašto je tome tako i da li u tim nastupima predsjednik zapravo igra ulogu produžene ruke oporbe, ili je upravo suprotno, za portal Otvoreno komentira politički analitičar Žarko Puhovski.

“Predsjednik Milanović od Okučana do danas, ovakvim istupima u javnosti pomaže premijeru Plenkoviću da pobjedi na izborima. Andrej Plenković je praktički proglašen ljevičarom, a tu sada Zoran Milanović kao predsjednik provokacijama na neki način korigira poziciju premijera i time mu ide na ruku”, tvrdi Puhovski.

Puhovski primjećuje kako suradnja između predsjednika i premijera funkcionira jako dobro.

“S druge strane, između predsjednika i premijera je jako dobra suradnja, nikad do sada predsjednik Republike Hrvatske nije prihvatio bespogovorno sva imenovanja koja je premijer predložio”, kaže Puhovski.



Puhovski ne smatra kako Milanović loše obavlja svoju funkciju predsjednika, čak i ako se uzmu navedene izjave van političkog konteksta.

“Van tog političkog elementa, Zoran Milanović svoju funkciju predsjednika obavlja korektno. On može imati svoj stav koji nije vezan za funkciju i može ga iznositi javno, što on i radi. Govori o onim stvarima o kojima i treba govoriti i dobro o njima govori”, zaključuje Žarko Puhovski.

Komentari