Zastrašujuće uvrede na futsal utakmici u Rijeci, ovo je gnjusno: Skandirali ‘umri Livaja’, ‘gazi tovara’

Foto: Bozo Vukicevic/Cropix

SuperSport HNL sve je zanimljiviji, a završnica se sve više bliži. Rijeka je prva na tablici s 50 bodova nakon 23 utakmice, a slijedi je Hajduk koji ima samo dva boda manje. Napetost na terenu i bodovnoj tablici prelila se i na tribine, a izgleda i na futsal.

U Rijeci su se na utakmici HMNK Rijeke i AMNK Universitasa iz Splita mogli čuti ružni stihovi poput “Umri Livaja” i “Gazi Tovara”, a sve je zabilježio i delegat utakmice pa će domaći sastav biti kažnjen zbog ponašanja dijela svojih navijača.

Disciplinski sudac već je zatražio pismeno očitovanje kluba. Traži da klub objasni propuste u organizaciji spomenute utakmice te da navedu razloge zašto na utakmici nije osigurana nazočnost liječnika upisanog u COMET.

“Na utakmici odigranoj dana 17. veljače 2024. godine u Rijeci u odnosu u više navrata došlo do neprimjerenog ponašanja navijača domaće momčadi u vidu uvredljivog skandiranja ‘Umri Livaja’, ‘Gazi Tovara’ i ‘Je** se Splite’. Nedostajao je i liječnik”, pišu iz HNS-a.



TOM DUBRAVEC Cropix

Nije prvi put, nažalost

Nažalost, nije prvi put da se ovako nešto događa. Pred Jadranski derbi, koji se igrao u listopadu prošle godine na Rujevici, među dijelom navijača se proširila najljepnica s porukom “Umri Livaja”, a ista se nekoliko mjeseci kasnije pojavila i na božićnom drvcu na riječkom Korzu.

Iscurio je i video na kojem se vidi kako navijači Rijeke u noćnom klubu pjevaju “Umri Livaja” uoči spomenutog derbija. Upravo na Rujevici Livaja je napadnut od strane navijača na pripremama s Vatrenima.

Veliki hrvatski tenisač objavio odlazak u mirovinu: ‘Žao mi je što ću vas razočarati, ali…’

Navijač je Livaji vikao da napusti reprezentaciju i da je “tovar”, a kada mu je spomenuo obitelj, Marko nije mogao izdržati pa je otišao do ograde obračunati se s njim. Poslije toga napustio je Vatrene kako im ne bi bio “uteg”.

Komentari