Zavodi odgovaraju Berošu: Zajedno s covid bolnicama i liječnicima iznijeli smo teret korone na svojim leđima

Ilustracija Foto:Grgo Jelavic/PIXSELL

Ministarstvo zdravstva za propuste s platformom ‘Cijepi se’ krivi županijske zavode i obiteljske liječnike. Iz zavoda odgovorili na prozivke. 

“Žalosti ta činjenica da ministar proziva zavode jer su oni ti koji su zajedno s COVID bolnicama i liječnicima iznijeli teret korone na svojim leđima i isto tako provode cijepljenja”, istaknuo je ravnatelj ZJZ-a Zagrebačke županije Leo Šunjić, piše Dnevnik.hr.

Ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić ističe kako to nije zacementariran proces. “To je dinamičan proces gdje se vi morate prilagođavati situaciji. Nisam sklon optuživanju. Ajmo zasukati rukave i procijepiti ljude”.

Podsjetimo, ministar Vili Beroš rekao je: “Nije istina da platforma ne funkcionira, možda ne radi onako kako smo željeli u potpunosti, ali radi dovoljno da zadovolji potrebe ovom trenu”.



Dodao je kako ne zna sve tehničke detalje, ali Zagreb i drugi gradovi koriste tu platformu, kao i svoje gradske i lokalne. “No te druge ne objedinjavaju sve potrebno za funkcioniranje sustava. Nije meni kao ministru palo na pamet da trebamo imati platformu, to je tražila struka, liječnici”.

Komentari