Žestok noćni napad! Ukrajinske snage nikad jače udarile na Krim: Na snimci se vidi velika eksplozija

Foto: Facebook

Nakon brojnih gubitaka na bojištima, ukrajinske su snage žestoko udarile Krim. Ukrajinski mediji pišu kako je noćas pogođen i uništen patrolni brod ruske Crnomorske flote Sergej Kotov, u napadu koji je organizirala ukrajinska vojno-obavještajna agencija (HUR) u blizini Krimskog tjesnaca.

Kyiv Independent piše kako su noćas na okupiranom poluotoku odjekivale eksplozije, a ruski su brod gađali ukrajinski mornarički dronovi domaće proizvodnje Magura V5, pogodivši ga na krmu, kao i lijevi i desni bok.

Sudbina posade broda koji vrijedi 65 milijuna dolara, kaže glasnogovornik vojne obavještajne službe Andrii Jusov, je neizvjesna. Ima poginulih i ranjenih, ali postoji mogućnost da se dio posade uspio evakuirati.

Simbol okupacije

S druge strane, rusko ministarstvo se još nije oglasilo o napadu i gubicima.

Andrij Jermak, šef kabineta predsjednika Vladimira Zelenskog, objavio je na Telegramu da je “ruska crnomorska flota simbol okupacije. Ne toleriramo je na ukrajinskom Krimu”, poručio je nakon napada.

Podsjetimo, ovo nije prvi napad Ukrajinaca na ruske brodove. Sergej Kotov je navodno već bio pogođen mornaričkim bespilotnim dronovima kada i drugi patrolni brod, Vasilij Bjkov, u rujnu 2023. Rusko Ministarstvo obrane tvrdilo je da su plovila uspjela odbiti napad.

Od ukupno 13 desantnih brodova u službi ruske Crnomorske flote sada je ih navodno ostalo samo pet, rekao je Dmitro Pletenčuk, glasnogovornik ukrajinske mornarice.

Savjetnik u ukrajinskom MUP-u Anton Geraščenko objavio je snimku koja navodno prikazuje udar na ruski brod.

Na snimci se vidi velika eksplozija u daljini, a nastala je s nekog od susjednih brodova.

Komentari