‘ZOVEM IH GEMIŠT BOJNA’ Rojs žestoko o HGZ-u: Da dođe prometna policija mogla bi mjesečnu plaću zaraditi, tamo nema ispod 2 promila

Foto: Jakov Prkic/CROPIX

General Ljubo Ćesić Rojs izbačen je iz Hrvatskog generalskog zbora. General Krešić rekao je, među ostalim, da nije primjeren način na koji Rojs komunicira.

“Točno, vi ste krivac što sam ja izbačen. Poslije vaše emsije je general Krešić sazvao svoju družinu, zovem ih gemišt bojna”, kaže Rojs za N1 navodeći imena onih koji su sudjelovali na sjednici na kojoj je odlučeno da se Rojs izbaci iz HGZ-a.

“Ne da treba podnijeti ostavku predsjednik HGZ-a, nego cijelo Predsjedništvo i Upravni odbor. Ne može nas pet odlučivati o svemu pored 120 članova. Druženje, nismo mi crkvena zajednica da idemo u džamiju. Otkad je ovo vodstvo, mi nismo otišli kod našeg kardinala, nadbiskupa službeno. Idemo u džamiju i na druženje s Alijinim generalima. Nisu oni generali BiH, onda bi bili i Hrvati i Srbi…”, kaže.

“Oni mogu samo boci odrezati glavu, kad nemaju otvarača za vino. Da dođe prometna policija ispred HGZ-a mogla bi mjesečnu plaću zaraditi, nema ispod 2 promila. Više puta sam upozoravao, mi moramo biti ogledalo ovog društva. Ako smo bili u ratu, mi moramo biti primjer svima.”



Rojs kaže i kako nema ništa protiv odlaska u džamiju, ali…: “Nisu pitali gdje su posmrtni ostaci generala Vlade Šantića. Da nije bilo njega i hrvatskih snaga, Bihać bi doživio sudbinu Srebrenice. Što bih ja trebao šutjeti? Ja neću šutjeti nikome, ja govorim istinu. Spreman sam platiti koju god cijenu treba, ali nema nitko u Hrvatskoj pravo poigravati se sudbinom hrvatskog naroda”, zaključuje Rojs.

Komentari