VIDEO ‘Ljubomoran koronavirus’, kako sada stvari stoje imamo ljetni hit pa kako bude

screenshot/youtube

Vijetnamsko ministarstvo zdravstva udružilo se s drugim zemljama jugoistočne Azije u borbi protiv pandemije koronavirusa, dijelom i na jedan kreativan način koji svakako postaje viralan iz dana u dan.

Vijetnamski zdravstveni dužnosnici i tekstopisac Khac Hung producirali su animirani video spot pod nazivom ‘Ghen Co Vy’, što bi u slobodnom prijevodu značilo – ‘Ljubomoran koronavirus’ temeljen na hitu ‘Ghen’ pjevača Min i Erika,  ‘Ghen’ na vijetnamskom znači ‘ljubomoran’ tako da pjesma ‘Ghen Co Vy’ zapravo uspoređuje koronavirus s ljubomornim suparnikom.

Tekst pjesme poziva gledatelje na temeljito pranje ruke, ne diranje lice, izbjegnu velikih gužvi i neka tako – ‘odgurnu virus korona, korona’ od sebe.



A nakon što je vijetnamski plesač Quang Dang razvio i koreografiju na predmetnu pjesmu nastao je još jedan ‘virusni’ video koji je postao u kratkom roku viralan na popularnoj kineskoj video platformi TikTok, te se je počeo pojavljivati cijeli niz korisnika koji objavljuju svoje video uratke u kojima iskušavaju predmetnu koreografiju.

U današnjem vremenu različitih internet platformi i društvenih mreža ovakav način promoviranja zaštitnih mjera u borbi protiv pandemije s kojom smo svi suočeni i nije tako loša ideja, pogotovo ako imamo na umu kako je do nekih ljudi u našem okruženju tek sada došla informacija o važnosti redovitog pranja ruku.

S obzirom na situaciju s koronavirusom, očito je kako ćemo morati iskoristiti trenutne mjere zaštite, ali moguću izolaciju najbolje što možemo, pa zašto ne biste ubili vrijeme svladavajući ovu ‘virusno’ zaraznu koreografiju. Kako sada stvari stoje, ljeto 2020. kakvo god bilo, ima svoj hit.

Komentari