Penava prelomio i pozvao Most na formiranje trećeg bloka: ‘Idemo suzbiti svoje taštine i ega’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava pozvao je u četvrtak čelnike Mosta na formiranje predizborne koalicije, takozvanog ”trećeg bloka” i zajednički izlazak na parlamentarne izbore.

“Pozivam Most da maksimalno suzbijemo svoje taštine, ega i u interesu politika koje zastupamo uđemo u razgovore i oformimo koaliciju”, pozvao je Penava javno “mostovce” na konferenciji za novinare u Saboru.

“Apeliram , molim, zahtijevam da se još jednom razmisli i presječe, da se u konačnici shvati što je interes naroda, što je interes države, a što su puke političke floskule koje služe od danas do sutra, jer ukoliko propustimo šansu, a stvarno imamo veliku šansu na predstojećim izborima, bojim se da će posljedice za Hrvatsku biti dalekosežne”, kazao je.

Penava ističe da DP s Mostom dijeli sličan svjetonazor i stajališta o obitelji, vjeri, suverenoj nacionalnoj državi, rodnoj ideologiji, poljoprivredi, zaštiti granica, a kontra globalističkih programa i agendi. Takva koalicija, smatra, bila bi neizbježan faktor formiranja bilo kakve buduće hrvatske vlade. Za teške riječi koje su razmijenili predstavnici DP i Mosta, Penava kaže da su zanemarive, “dječja igra” naspram teškim riječima izrečenim prema HDZ-u i ljevici.



‘Nema bjanko ulaznica kod nas’

Penava je poručio kako je DP otvoren za suradnju i s drugim strankama osim sa SDSS-om i Možemo!. “Svi drugi su ravnopravni, sa svima drugima razgovaramo, nitko nema bjanko ulaznicu kod nas, svjetonazorski bliske stranke su nam primarne no nitko nije dobio odbijenicu”, kazao je.

Država opet nudi građanima priliku za dodatnu zaradu: Od ponedjeljka kreće nova runda

“Može HDZ, SDSS i Možemo ni pod koju cijenu, svi drugi su ravnopravni”, odgovorio je Penava na novinarski upit o mogućoj koaliciji s HDZ-om nakon izbora. Napomenuo je i da DP kao ni Most nije pozvan na prosvjed lijevo-liberalne oporbe u subotu na Markovom trgu poručivši međutim članovima svoje stranke da se mogu pojedinačno odazvati ako žele obzirom na temu prosvjeda.

Komentari