66 novozaraženih, stigla oprema iz Kine. U Domu za starije u Dubrovniku zaraženo još pet korisnika i jedna djelatnica

U Hrvatskoj je u proteklih 24 sata 66 novodetektiranih bolesnika, što daje 1600 bolesnika na današnji dan u Republici Hrvatskoj. Dvoje je novih preminulih, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, zahvalivši na zajedništvu i disciplini.

U Domu za starije u Dubrovniku zaraženo još pet korisnika i jedna djelatnica

Nakon što je u subotu utvrđen prvi slučaj koronavirusa u dubrovačkom Domu za starije kod jednog nepokretnog korisnika, u nedjelju popodne županijski Stožer civilne zaštite potvrdio je da je pozitivno još pet korisnika te jedna njegovateljica.

Time je ukupan broj zaraženih u toj ustanovi sada sedam, a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 98.

Iz Stožera su istaknuli kako su svi zaraženi korisnici smješteni u dubrovačku bolnicu, njegovateljica je u kućnoj izolaciji, a prema ostalim korisnicima i djelatnicima doma primjenjuju se odgovarajuće epidemiološke mjere.



U Šibensko-kninskoj županiji u samoizolaciji završilo šest djelatnika bolnice i načelnik županijskog stožera

Zbog kontakta sa zdravstvenom djelatnicom Opće bolnice Šibensko-kninske županije pozitivnom na SARS-CoV-2, od danas je pod mjerama zdravstvenog nadzora šest djelatnika šibenske bolnice i načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Svima njima određena je mjera kućne samoizolacije u trajanju od 14 dana. Od 6 djelatnika bolnice, 3 su zdravstvena i 3 nezdravstvena djelatnika. Za sada nitko od navedenih ne pokazuje simptome bolesti, priopćio je župan šibensko-kninski Goran Pauk.

U Šibensko-kninskoj županiji u samoizolaciji završilo šest djelatnika bolnice i načelnik županijskog stožera

U Karlovačkoj županiji dva nova slučaja

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je u nedjelju da od jučer imaju još dvije novooboljele osobe od koronavirusa – jedna je ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu, a druga bliski kontakt već oboljele osobe koja je bila u samoizolaciji.

U Karlovačkoj županiji dva nova slučaja, obolio ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu

Oporavljenih u ovom trenutku imamo 373, rekao je ministar Beroš.

“Obitelji se danas nisu mogle okupiti oko obiteljskog stola i u crkvi, ali mogle su u mislima. Posebno hvala svima koji rade danas, policajcima i policajkama”, rekao je Božinović na početku press konferencije.

Božinović: Najoštrije osuđujem napad na novinarku 

“Upute epidemiologa su ovih dana više nego jasne, koliko god nama svima teško padale na najveći kršćanski blagdan. Velika većina je našla način kako proslaviti Uskrs. Oni koji za to nemaju razumijevanje suočavaju se prije svega sa svojom savješću. Najoštrije osuđujem napad na novinarku koja je napadnuta samo zato što je radila svoj posao. Policija radi u dva smjera. Prvi je izvješćivanje Državnog inspektorata, Stožera županije i nadbiskupije, a drugi je kriminalistička istraga napadača na novinarku koja je ozlijeđena”, rekao je Božinović.

“Policija nije imala dojavu da će se danas u 10 sati događati tako nešto, ali razgovarao sam i sa stožerom SD županije i zatražio sve što znaju oko ponašanja u toj crkvi i zatražio da se organizira nadzor tamo kao i u drugim mjestima. Moje očekivanje je da se ovako nešto neće ponoviti, a policija će odraditi svoj dio posla” rekao je Božinović.

Capak: Svih 12 štićenika manjeg doma u Pločama su pozitivni

“Javnosti je poznata situacija u Splitu, ovog trenutka se sprema preseljenje većeg broja štićenika doma u Vukovarskoj u zdravstvenu ustanovu u Makarskoj. U Splitu imamo još dom u Segetu,, gdje imamo jednog štićenika pozitivnog. U Makarskoj je bilo par dojava o temperature kod štićenika, uzeti su brisevi, rezultate još ne znamo. U Dicmu se isto obrađuju podaci. Svih 12 štićenika manjeg doma u Pločama su pozitivni. U Dubrovniku u domu imamo 88 štićenika, jedan je pozitiva, jučer tijekom dana su uzeti brisevi djelatnika i štićenika”.

Svi korisnici i djelatnici Doma u Pločama zaraženi koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je sedam novozaraženih osoba, od kojih još pet u Domu u Pločama te po još jedna iz Konavala i iz Slivnoga u dolini Neretve, pa je sad ukupan broj pozitivnih 92, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Svi korisnici i djelatnici Doma u Pločama zaraženi koronavirusom

“Korisnici Doma u Pločama smješteni su u bolnici zbog svog težeg stanja, dok je djelatnica zbog blaže slike u studentskom domu. Četiri korisnika dubrovačkog Doma su također hospitalizirana, a jednom je (jučer) potvrđen koronavirus“, rekao je Bekić.

Varaždinska županija bez novooboljelih

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa, pa je ukupan broj zaraženih ostao na 32, a ozdravilo je 12 osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Varaždinska županija bez novooboljelih

Trenutno se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 19 osoba, a jedna je i dalje na liječenju u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.

Zaražen član Stožera Karlovačke županije, u samoizolaciji cijelo vodstvo

Zaraza koronaviursom potvrđena je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, koji je ujedno i član županijskog Stožera civilne zaštite, pa je samoizolacija određena svima iz vodstva Stožera i osobama koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženim.

Zaražen član Stožera Karlovačke županije, u samoizolaciji cijelo vodstvo

Iz Stožera se u nedjelju doznaje kako slijedi samoizolacija i testiranje svih članova Stožera, uključujući i njegova zapovjednika i župana Damira Jelića.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji još 14 novooboljelih, ukupno 327

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 14 osoba pozitivno na koronavirus, a ukupan broj zaraženih tako je porastao na 327 osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji još 14 novooboljelih, ukupno 327

Iz Splita je sedam novooboljelih, dva iz Vrgorca, te po jedan iz Makarske, Omiša, Solina, Otoka i Segeta. Među novooboljelima nema zdravstvenih djelatnika, a ima sedam osoba iz samoizolacije.

U Virovitičko-podravskoj županiji već 11. dan nema novooboljelih

Na području Virovitičko-podravske županije i dalje nema novooboljelih od koronavirusa, 11. dan zaredom, izvijestio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U Virovitičko-podravskoj županiji već 11. dan nema novooboljelih

Oboljelih je dvoje, nalaze se u kućnoj samoizolaciji i više nemaju simptome bolesti, naveli su iz županijskog Stožera CZ.

Dva novozaražena na vukovarsko-srijemskom području

U protekla 24 sata na području Vukovarsko-srijemske županije evidentirane su dvije novozaražene osobe, čime se broj oboljelih od koronavirusa povećao na 34, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Dva novozaražena na vukovarsko-srijemskom području

U posljednja 24 sata obavljeno je 48 testiranja pa je od početka epidemije do danas testirano ukupno 498 osoba, u samoizolaciji se nalazi 476 osoba, a utvrđeno je da je kroz posljednja 24 sata jedna osoba prekršila mjeru samoizolacije.

U Zagrebačkoj županiji novih pet zaraženih osoba

U Zagrebačkoj županiji u nedjelju je zaraza koronavirusom potvrđena kod novih pet osoba, ukupno je 110 oboljelih, 15 ih je izliječeno, a dvije osobe su umrle.

U Zagrebačkoj županiji novih pet zaraženih osoba

Najviše zaraženih i dalje je na području Velike Gorice (32) i Zaprešića (24), a slijede Sveta Nedjelja (16), Dugo Selo (14), Ivanić Grad (11), Samobor (7), Sveti Ivan Zelina (4) te Vrbovec i Jastrebarsko s po jednim oboljelim.

Osijek: Za Uskrs bez novoboljelih od koronavirusa

Osječko-baranjska županija za Uskrs ne bilježi nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, s obzirom da se negativnima pokazalo svih 77 uzoraka koji su poslani na testiranje, pa je broj oboljelih u županiji ostao na 103 osobe.

Osijek: Za Uskrs bez novoboljelih od koronavirusa

Iz županijskog Stožera civilne zaštite rekli su u nedjelju kako je u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata ukupno testirano 105 uzoraka, 77 s područja ove županije, a 28 iz Vukovarske-srijemske.

Zadar: Nema novooboljelih

Na području Zadarske županije u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih nalaza tako da je ukupan broj zaraženih koronavirusom i dalje 72, izvijestili su u nedjelju iz Stožera Civilne zaštite Zadarske županije.

U Zadarskoj županiji nema novooboljelih

Do sada su u Zadru testirane 643 osobe, od 72 oboljelih devetero je na COVID odjelu zadarske Opće bolnice, a dvoje na respiratoru.

Roštiljali u Vinkovcima, dvojica privedena zbog prijetnji i odgurivanja policajaca

Šest osoba zatekla je u subotu policija kako, unatoč zabrani okupljanja zbog pandemije koronavisua, roštiljaju i piju u Vinkovcima, a dvojica su, opirujući se policiji koja ih je pokušavala udaljiti, prijetili policajcima i odgurivali ih pa su privedeni.

Roštiljali u Vinkovcima, dvojica privedena zbog prijetnji i odgurivanja policajaca

Vukovarsko-srijemska policija priopćila je u nedjelju da je njihova ophodnja jučer oko 17,30 sati uz rijeku Bosut blizu izletišta Sopot zatekla šestero osoba kako, pripremajući hranu na prijenosnom roštilju uz konzumaciju alkohola, krše mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Nema novooboljelih u Slavonsko-brodskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih od Covida-19, a u toj je županiji do sada zabilježeno ukupno 19 zaraženih koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Nema novooboljelih u Slavonsko-brodskoj županiji

U županiji je ranije jedna osoba od Covoda-19, dodaju iz Stožera.

Istra: Svi analizirani uzorci su negativni; još osam osoba izliječeno

U karanteni su do sada bile ukupno smještene 24 osobe u samoizolaciju od čega je 10 osoba napustilo karantenu po isteku 14 dana samoizolacije.

U Istri u nedjelju i dalje nema novooboljelih od koronavirusa, a od ukupno 52 uzoraka brisa svi su negativni, a još osam pacijenata u pulskoj bolnici je izliječeno od COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

“U Istri ni u nedjelju nema novooboljelih od koronavirusa a od ukupno ispitano 52 uzoraka brisa svi su negativni na COVID-19. U međuvremenu je osam pacijenata iz pulske Opće bolnice izliječeno, što čini ukupno 30 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji”, naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Istra: Svi analizirani uzorci su negativni; još osam osoba izliječeno

Četiri novooboljela u Krapinsko-zagorskoj županiji, ukupno 100

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđena su četiri novooboljela od koronavirusa, čime je broj dosad zabilježenih slučajeva zaraze porastao na sto, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Od četiri novoevidentirane osobe, dvije su iz Krapine, jedna iz Đurmanca i jedna iz Stubičkih Toplica. Rezultate testiranja čeka još 10 osoba, od kojih je 6 u samoizolaciji u svojim domovima. Dosad je provedeno 618 testiranja.

Četiri novooboljela u Krapinsko-zagorskoj županiji, ukupno 100

Ne stigmatizirajmo zaražene, nitko nije kriv što je bolestan

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na uskrsnu je nedjelju opetovano apelirao na građane da ne “stigmatiziraju”, odnosno preko društvenih mreža ne prenose često i lažne informacije o ljudima zaraženima koronavirusom.

Capak: Ne stigmatizirajmo zaražene, nitko nije kriv što je bolestan

Počelo prebacivanje štićenika iz Doma u karantenu na Duilovu

VIDEO Počela evakuacija 150 korisnika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici

Iz Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu u nedjelju ujutro oko 8 sati počelo je prebacivanje 105 štićenika u karantenu na Duilovu, dok će ostalih 86 nepokretnih korisnika biti samoizolirani u zgradi Doma.

Cijela Udbina u karanteni!

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, potvrđena su nova tri slučaja zaraze COVID-19 na području Ličko-senjske županije.

Cijela Udbina u karanteni! Stožer zbog pojave novih zaraza donio poprilično stroge mjere

“Sve zaražene osobe su bliski kontakti zaražene osobe s područja općine Udbina. U tijeku je epidemiološka obrada. Rezultati pet uzoraka su negativni. Očekujemo rezultate ostalih testiranja”, navodi Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije.

Selo u Hercegovini završilo je u izolaciji

Selo Turkovići u Popovom polju, nedaleko od Dubrovnika stavljeno je u samoizoalciju jer je sanitarni inspektor i stožer civilne zaštite iz općine Ravno tamo zatekao dvoje Dubrovčana, koji su ilegalno prešli granicu i došli u to mjesto, piše Slobodna Dalmacija.

Selo u Hercegovini završilo je u izolaciji zbog bračnog para iz Dubrovnika

Komentari