Abazović otkrio da se u Crnoj Gori nalazi oprema ukradena tijekom napada na Dubrovnik: ‘Ne bježimo od prošlosti’

Foto: Facebook (Dritan Abazović)

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je na društvenim mrežama da je, zahvaljujući rukovodstvu Zračne luke Crne Gore, prilikom popisa imovine tog državnog poduzeća otkrivena oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Zračne luke Čilipi prilikom napada na Dubrovnik 1991-1992.

Pronađena oprema proslijeđena je crnogorskom tužiteljstvu, a obaviještena je i policija, kako bi službenim putem o tome obavijestili kolege iz Hrvatske.

Najsramnija stranica crnogorske prošlosti
Abazović je napisao da je takvo ponašanje dokaz da vlast Crne Gore ne bježi ni od prošlosti ni od najsramnijih stranica crnogorske prošlosti.

“Nakon 30 godina, zahvaljujući menadžmentu Zračne luke Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne tvrtke, pronađena je oprema za koju se sumnja da je ukradena iz Zračne luke Ćilipi tijekom napada na Dubrovnik 1991.-1992., najsramnije stranice crnogorske povijesti koje je ispisalo tadašnje rukovodstva. Za razliku od prethodnih vlada, ova ne bježi od prošlosti, već se suočava s njom kako buduće generacije ne bi ponavljale iste greške”, stoji u njegovoj objavi.

Komentari