Ahmetović o izboru novog čelnika Vrhovnog suda: ‘Veliki vođa i voljeni premijer’ difamiranjem žene pokušava zadovoljiti vlastiti ego

Mirela Ahmetović/Sanjin Strukic/PIXSELL

Politička tajnica i SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović u statusu na Facebooku komentirala je situaciju oko Zlate Đurđević i sukobe između Milanovića i Plenkovića oko izbora za novog čelnika ili čelnicu Vrhovnog suda.

Milanovićev favorit je Zlata Đurđević, a tome se usprotivio Plenković koji je dobio podršku više članova Vlade.

Mirela Ahmetović se pita zašto se Andrej Plenković boji Zlate Đurđević. To je ujedno i naslov njezinog podužeg statusa.

“S obzirom na izjave predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića o gospođi profesorici Zlati Đurđević, hrvatskoj javnosti potrebno je pojasniti strah HDZ-a od potencijalnih promjena u pravosuđu koje je trenutno njihova jazbina.



Da, pravosuđe jest HDZ-ovo. To se vidi po kumskim vezama kojima je klijentelistički premreženo. To se vidi i po obiteljskim vezama pojedinih predsjednika sudova s osobama iz sjene koje kadroviraju po hrvatskom pravosuđu. To se vidi i po nizu pucanja mjera u pojedinim predmetima u kojima barjak koruptivnih radnji ponosno nose HDZ-ovi kadrovi. Može Plenković papagajski ponavljati kako je pravosuđe neovisno, neovisno bi trebalo biti, ali neovisno nije. Pravosuđe je danas kadrovski odjel HDZ-a koji jatacima i kumovima nastoji priskrbiti pozicije s kojih će ti jataci i kumovi sutra braniti pozicije HDZ-a”, piše Ahmetović.

“Prof. Zlata Đurđević nije prekršila niti jedan pozitivni propis Republike Hrvatske kako insinuira Plenković. Plenković se kao predsjednik dva puta nepravomoćno presuđene kriminalne organizacije usuđuje profesoricu s Pravnog fakulteta, koja nema niti jednu mrlju u svojoj karijeri, prozivati za kršenje zakona. Prof. Đurđević je sama izjavila kako će se javiti na novi javni poziv ako do njega dođe.

Kako bijedno “veliki vođa i voljeni premijer” difamiranjem žene i doktorice pravnih znanosti pokušava zadovoljiti vlastiti ego i opravdati nedostatak pravnog znanja s kakvim raspolaže prof. Đurđević”, piše.

“Stranka koja pljačka vlastite građane boji se Đurđević”

Pa nastavlja.

“Stranka koja pljačka vlastite građane ne želi Zlatu Đurđević samo iz razloga što s njom ne bi mogli manipulirati, a s nekima drugima mogu. Kaže Plenković da Đuro Sessa nije kandidat HDZ-a. A tko je Đuru Sessu izabrao za predsjednika Vrhovnog suda, i to 5 do 12? Možda SDP? Ne, svi se sjećaju kako je izabran i od koga je predložen. Od predsjednice države koja je bila HDZ-ov predsjednički kandidat i saborske većine Andreja Plenkovića. Dosta je mazanja očiju hrvatskoj javnosti, stvari su vrlo jednostavne.

Plenković se u svojoj nemoći okomio na SDP. Bolje bi bilo da pogleda u vlastitu stranku koja proizvodi svakodnevne afere u javnom prostoru. Plagiranja, teške pronevjere, pljačkaški mentalitet koji vlada u HDZ-u samo je vrh sante leda njihovog destruktivnog djelovanja po hrvatsku državu i njezine građane. HDZ se opet legitimira kao stranka opasnih namjera s ciljem okupacije institucija. Zbog toga Andrej Plenković ne želi Zlatu Đurđević”, piše Ahmetović.

Komentari