AHMETOVIĆ PUCA OD BIJESA! Ima poruku za ‘sve bezimene beskičmenjake’: Nađite si život, stvorite nešto korisno…

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović osvrnula se na Facebooku na negativne komentare koje pristižu na njezin račun otkako se bavi politikom. Status, koji je napisala ususret Danu žena, prenosimo u cijelosti.

“Od prvog dana u politici susrećem se s različitim komentarima na moj politički rad. Nemam problem s kritikom, moj rad je javan i svatko ga može komentirati onako kako želi. Dnevno dobivam na desetine poruka, što argumentiranih, što onih koje to nisu. Prisutna sam i aktivna na svim kanalima društvenih mreža, u Saboru, Općini. I tako će biti dok obnašam bilo koju javnu dužnost.

Na neargumentirana vrijeđanja se ne obazirem previše niti im pridajem važnost. S idiotima koji se skrivaju iza anonimnih profila ne komuniciram, njih blokiram i s mreža i iz života. Nikada sebe nisam smatrala žrtvom, s takvim spodobama rado bih se obračunala uživo, samo oni nemaju hrabrosti sa mnom se suočiti. Većina takvih su muškarci. Ovaj post pišem kako bih ukazala na predrasude, diskriminaciju i omalovažavanja kojima su izložene žene, ne samo u politici, već u cijelom društvu.

Nedavno sam na mail Općine Omišalj dobila komentar nepotpisanog muškarca koji se očito ne slaže s mojim političkim djelovanjem. Međutim, umjesto da me demantira u mojim navodima, on je posegnuo za dvije najčešće diskvalifikacije s kojima se susrećem svakodnevno – osobnom karakterizacijom i propitivanju mojega podrijetla.



S dotičnom nepismenom kukavicom nemam namjeru detaljno polemizirati (njegov mail možete pročitati u komentaru), ali želim osvijestiti javnosti i ostalim ženama (koje se susreću sa sličnim kukavicama) kako djelovanje žena u politici i poslu općenito nije jednako vrednovano kao ono muškaraca. Jer dok je muškarac emotivan i energičan, žena je histerična. Dok je muškarac jasan i argumentiran, žena mrzi sve oko sebe. Dok je muškarac pametan, žena je neznalica. To je stvarnost u kojoj živimo.

Druga stvarnost koju živim jest propitivanje mog podrijetla. Nedavno sam svjedočila sličnoj ‘gospoštini’ od strane slučajnog prolaznika koji mi je imao potrebu reći kako nisam u pravu (ne pojasnivši u čemu), a već sljedeća i posljednja njegova rečenica bila je ‘a vi ste ona došljakinja’. Došljakinja kamo? U zemlju u kojoj sam rođena i u kojoj živim cijeli svoj život? Slično kao i anonimus koji mi je poslao mail, takvi ljudi su sposobni cijeli nečiji rad vrednovati samo kroz podrijetlo ili prezime. Jer što bi inače značilo pitanje: ‘gdje je rođena i koje je nacionalnosti?’ Nisam se nigdje susrela s podatkom da se u životopis navodi nacionalnost, a mjesto mojega rođenja javno je, npr. na saborskim stranicama. Da šokiram anonimnog pošiljatelja maila – rođena sam Riječanka! Smije li se to biti s prezimenom Ahmetović? Moja nacionalnost je također javni podatak. Naime, na svim izbornim listama koje su javno objavljene uz moje ime stoji i moja nacionalnost. Da dodatno šokiram anonimnog pošiljatelja – da, ja sam Hrvatica! Smijem li se tako osjećati i deklarirati od rođenja ili vrijeđam nečije osjećaje vlastitim osjećanjima i pripadnosti hrvatskom narodu (što ne znači da sam time bolja od bilo koga tko se deklarira kao pripadnik talijanske, bošnjačke, srpske ili neke druge nacionalnosti)?

Mnogi će reći da se s ovakvim ljudskim izrodima ne treba zamarati. I ne treba. Ali njihov šovinizam i mizoginiju ne treba ignorirati, već ih prokazivati javnosti i tako osnažiti i ostale žene koje se u bilo kojoj situaciji osjećaju poniženo, diskriminirano i zapostavljeno! I upravo to je zadaća nas žena javnih osoba koje imamo pristup medijima. Ravnopravno društvo za koje se borim ne poznaje razlike između muškaraca i žena, Hrvata i Srbina, osoba s invaliditetom i bez invaliditeta. Razlika je jedino u tome jesi li pošten ili to nisi, jesi li čovjek ili anonimna ljuštura ljudskosti.

Imam poruku za sve bezimene beskičmenjake: nađite si život, stvorite nešto korisno, budite uzori svojim kćerima i unukama. Jer nastavite li obezvrjeđivati žene, sutra će se to vratiti vašim najbližima. Vaše kćeri i unuke ni krive ni dužne postat će žrtve upravo vas – svojih najmilijih. Razmislite o tome. Ako imate s čim.

Žene! Budite svoje i borite se za svoje postojanje u ovom društvu. Bavite se čim god želite, uđite u sve društvene pore, smijete biti i histerične. Neka vam uzori budu žene iz opozicije u ovom sazivu Hrvatskog sabora, nikada kvalitetnijem sazivu ženskog dijela Sabora, žene koje imaju svoj stav i ne boje ga se reći moćnicima u lice. Ako smo zbog toga histerične, bit ćemo još i više. Ako je borba za javni interes i za svakog pojedinca histerija, živjela histerija! Ako je borba protiv korupcije mržnja, onda je pojam ljubavi izgubio svaki smisao.

Mirela Ahmetović, politička tajnica SDP-a, saborska zastupnica, načelnica Općine Omišalj, rođena Riječanka, Hrvatica, Ahmetovićka, histerična žena koja mrzi sve oko sebe, komesarka, došljakinja (nastavi niz, neograničen je… kao i ljudska glupost)”, napisala je Ahmetović.

https://www.facebook.com/mirelaahmetovicsdp/posts/613520527263357

Komentari