‘AKO POSTOJI LICEMJERJE, TO JE’ Zekanović bocnuo Mostovca: Za koga si ti Raspudiću glasao? Jesi li zaokružio Komšića?

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke, u srijedu se obratio saborskim zastupnicima gdje je govorio o izborima u Bosni i Hercegovini.

Na početku je čestitao Nevenku Barbariću i svima koji dolaze iz Bosne i Hercegovine na, po njegovom mišljenju, dobrim rezultatima i golemom trudu u okolnostima koje nisu bile sklone hrvatskom narodu, prenosi Direktno.hr

Najvećim tragičarom izbora u BiH nazvao je Bakira Izetbegovića.

“Bakir, Babo… Koji je igrao ‘all in’, sve je stavio na kocku. Čak je riskirao da ne bude član Predsjedništva – i nije, Bogu hvala. Uspio je u tome da Hrvatima nametne svog člana Predsjedništva. Bitno je naglasiti, ljudi ne znaju kako se to odvijalo u BiH, kakve su poruke kružile”, govori Zekanović.



Spomenuo je i Most.

“Čestitao bih kolegama iz Mosta što je njihov kandidat Ivo Komšić – meni to nije drago – postao član Predsjedništva. Pardon, ispričavam se… Željko Komšić”, kaže.

U vremenima krize, smatra Zekanović, svi bismo se trebali držati za isti štap. “Sve hrvatske stranke u BiH udružile su se oko jedne kandidatkinje – Borjane Krišto. Nisu je podržali iz Hrvatske republikanske zajednice koju podržava Most. Znamo i da Most ima najbolju komunikaciju s našim predsjednikom Zoranom Milanovićem koji je pokušao napasti Christiana Schmidta, Vladu RH. Upravo je suprotno, poražen je upravo Milanović”, kaže.

Siguran je da ćemo u idućem razdoblju imati bolji status Hrvata u BiH.

Kaže i da mora prokomentirati “populistički pokušaj kolega iz Sabora da se Komšića proglasi personom non grata u Hrvatskoj”. Ako postoji licemjerje, onda je to licemjerje, dodaje.

“Nikada nisu oni, niti njihovi puleni iz BiH, pozvali hrvatski narod da glasaju za Krišto. Nikada! Mogu ovim putem pitati našeg Brucea Leeja, gospodina Raspudića: Za koga si ti, gospodine Raspudić glasao? Jesi li zaokružio Komšića? To je pitanje i izazov našem Bruceu Leeju”, navodi.

 

Komentari